Komentara: 2
Pregleda: 1914

Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Vojvodine

15.03.2020. u 08:40h
Izvor: Subotica.com
Spartak je odigrao nerešeno sa Vojvodinom u 61. vojvođanskom derbiju. Završnica meča pripala je gostima, ali je Dubljanić odličnim intervencijama sačuvao bod.
Fudbal: Mirovale mreže u duelu Spartaka i Vojvodine

Vojvođanski derbi završen je bez pobednika, Spartak Ždrepčeva krv i Vojvodina iodigrali su meč bez pogodaka, u okviru 26. kola Linglong Superlige Srbije. U prvom delu Spartak je pokazao veću inicijativu, ali je završnica izostala. Finiš utakmice pripao je gostima, na sreću Subotičana i dobrim intervenicijama Dubljanića Novosađani nisu iskoristili povoljne prilike i rezultat je ostao nepromenjen.

Vojvodina je prva zapretila. Drinčić je šutirao, pred golom Spartaka se stvorila gužva, Dunđerski je dobro reagovao i izbio loptu u polje. Preuzeo je Spartak inicijativu, ali bez velike opasnosti po golmana Rockova. Velika želja da se što pređe do golova prouzrokovala je mnogo grešaka, ali je i sudija Anđelovski veoma često prekidao igru zbog „prekršaja“. Pokušali su Subotičani da ugroze gol Novosađana iz slobodnog udarca. Denković je izveo sa leve strane, Drinčić je uspeo da izbije loptu i pošalje u korner. Nešto kasnije ponovo se Denković našaou prilici da posle prekida pokuša svom timu doneti prednost, ali se istakao Emil Rockov dobrom odbranom. Preselila se igra pred gol Spartaka. Vezli su Novosađani oko kaznenog prostora domaćina, pokušavali su Bojić, Drinčić, ali nisu nalazili rešenje za odbranu tima Vladimira Gaćinovića. U 21. minutu  posle prekršaja nad Vukadinovićem, Drinčić je šutirao na gol, ali je Dubljanić bio na mestu i loptu izbacio u korner. U završnici prvog dela priliku da dođe do vođstva propustio je domaći tim. Neko od igrača Vojvodine je igrao rukom blizu šesnaesterca, Srećković je izveo slobodan udarac i loptu poslao visoko iznad prečke.

Ni nastavak meča nije doneo velike promene. Spartak je bio prvi u prilici za promenu rezultata, ali je Srećković posle dobre akcije Tufegdžića i Nikolića bio neprecizan. Na drugoj strani Vukadinoviću je samo malo nedostajalo da obraduje gostujuću ekipu, ali je pogodio spoljnji deo mreže.  U 66. minutu Ognjen Đuričin je iskosa s desne strane pokušao, lopta je završila u naručju Dubljanića. Nešto kasnije Subotičani su ponovo zapretili. Tufegdžić je pokušao s desne strane, Rockov je uspeo da sačuva svoju mrežu.Kako se bližio kraj utakmice Vojvodina je sve češće bila pred glom domaćina. Petar Bojić je bio najbliži da zatrese mrežu Spartaka. Posle odličnog  pasa Đorđevića, šutirao je sa ivice kaunenog prostora, a Dubljanić se još jednom istakao.  U 89. minutu Novosđani su još jednom zapretili, ali je golman Spartaka reagovao u pravom trenutku i sačuvao bod.

Spartak ŽK – Vojvodina 0:0

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević, Jočić, Marčić, Srećković (Šormaz), Tufegdžić, Denković, Nikolić (Vidaković).

Vojvodina: Rockov, Stojković, Bralić, Saničanin, Đorđević, Topić,Drinčić, Mladenović (Đuričin), Bojić (Zukić), Vukadinović, Mrkaić (Čović).

U narednom kolu koje se već u sredu igra, ukoliko ne dođe do promena zbog situacije i korona virusa, Spartak gostuje u Inđiji gde će snage odmeriti sa istimenim timom, a potom  u nedelju, 22. marta dočekuje Partizan na Gradskom stadionu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1914
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.