Komentara: 3
Pregleda: 1367

Fudbal: Minimalac Čukaričkog za pobedu protiv Spartaka u Subotici

30.09.2019. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Spartakovi fudbaleri poraženi su u 10. kolu Linglong Superlige Srbije od Čukaričkog sa 1:0. Iako su Subotičani imali dobru igru i mnogobrojne prilike, realizacija je izostala i bodovi su pripali gostima.
Fudbal: Minimalac Čukaričkog za pobedu protiv Spartaka u Subotici

Spartak Ždrepčeva krv pretrpeo je minimalan poraz od Čukaričkog. Slavili su "brđani" sa 1:0 golom Kajevića, postignutim početkom drugog dela utakmice. I pored odlične igre Subotičani nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu i bodovi su pripali gostima.

Beograđani su  prvi zapretili, i u kratkom vremenkom periodu izveli dva kornera, ali nije bilo velike opasnosti za Dokića. Međutim, u 7. minutu Kajević je sa leve strane uklizao ,ali je lopta završila pored stative.  Nešto kasnije Spartak je uzvratio kontrom. Srećkovićje prošao po desnoj strani, uputio centaršut ka Obradoviću u srce šesnaesterca, ali je posle njegovog pokušaja golman Petrović na kratko odbranio. Prihvatio je Obradović ponovo loptu, ovog puta Petrović je bio siguran. Imao je Spartak veći posed lopte i inicijativu, međutim u završnici nisu bili precizni. Portugalac, Leal je uputio šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Miloš Ostojić bio dobro postavljen u blok. U 44. minutu Leal se osmelio na udarac iz daljine, golman Petrović je uz veliki napor odbranio i lopta je završila u korneru. Mogli su gosti da povedu u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali na sreću Spartaka Tedić je slabo šutirao, a Dokić uspeo da odbrani.

Nastavak meča samo što je počeo. Kovač je odlično proigrao Asmira Kajevića, a on zatresao mrežu „golubova“ za 0:1.  Mogli su gosti i do drugog gola, ali se posle šuta Tedića dobro snašao mladi čuvar mreže Subotičana Dokić. Od 54. minuta Čukarički je imao igrača manje. Tedić je zaradio drugi žuti karton i morao je ranije da napusti teren. U 62. minutu odlična prilika za Subotičane. Obradović je posle kornera pokušao na atraktivan način da iznenadi Petrovića, ali je golman Čukaričkog odlično intervenisao.  Nastavio je Spartak da atakuje na gol Brđana, Denković je bio u prilici da iz slobodnog udarca poravna rezultat, ali je loptu poslao visoko iznag gola. Stopostotnu priliku u 68. minutu imali su gosti. Tamnoputi Ndiaje se našao sam sa Dokićem, uspešniji je bio čuvar mreže Golubova.  Usledili su napadi Subotičana, ali je odbrana gostiju odolevala. U 78. minutu „golubovi“ su bili najbliži izjednačenju, međutim Denkovićev šut zaustavio je Patrović. I Spartak je ostao sa desetoricom na terenu. Tekijaški je dobio drugi žuti karton u završnici meča nakon faula nad tamnoputim napadačem Čukaričkog. I pored dobre igre, Spartak nije uspeo da dođe bar do izjednačenja i bodovi su pripali „brđanima“.

Spartak  ŽK – Čukarički 0:1 (0:0)

 Kajević u 47,

Spartak: Dokić, Dubđerski, Otašević, Tekijašli, Milošević, Marčić, Jočić (Vidaković), Srećković (Tufegdžić), Leal (Šormaz), Denković, Obradović.

Čukarički: Petrović,Ćirković, Šapić, Ostojić, Bogosavac (Kamenović), Docić, Kovač, Ndijae, Stojanović (Birmančević), Kajević (Mićin), Tedić.

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Sadu gde će snage odmeriti sa Vojvodinom. Meč se igra u petak, 4. oktobra od 18 časova.

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1367
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.