Komentara: 5
Pregleda: 2098

Fudbal: Milan Milanović nije više trener Spartaka

10.06.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Dok se čeka početak priprema za novu sezonu iz Spartaka nam stiže vest da Milan Milanović neće više predvoditi „golubove“ sa mesta šefa struke. Klub su napustila i šestorica igrača.
Fudbal: Milan Milanović nije više trener Spartaka

Nakon razgovora čelnika kluba sa severa Bačke i dosadašnjeg trenera pala je odluka o rastanku. Nisu našli rešenje za dalji zajednički rad u ovom trenutku, iako su iz subotičkog superligaša zadovoljni učinkom Milanovića u periodu koji je proveo na klupi Spartaka.

- Milanović je preuzeo ekipu u veoma delikatnom trenutku kada smo se borili da sačuvamo status u superligaškom društvu. Uspeo je da ostvari dobre rezultate za dva meseca koliko je bio šef, da tim probudi i čak izbegne i baraž te nam direktno obezbedi opstanak. Imali smo zaista sjajnog trenera, veoma poštenog fudbalskog čoveka sa kojim smo imali vrhunsku saradnju. Nažalost,  nismo uspeli da se dogovorimo oko nastavka saradnje u ovom momentu. Rastajemo se u dobrim odnosima i zahvaljujemo  mu se na svemu što je uradio za naš klub. Vrata Spartaka za njega su otvorena i u budućnosti – kaže Nikola Simović, prvi funkcioner subotičkog superligaša.  

Milan Milanović je došao na mesto šefa struke Spartaka  krajem marta kada je Ljubiša Dunđerski podneo ostavku. Sa svojim asistentom Milanom Kuljićem i ostalim saradnicima u stručnom štabu Mustafom Peštalićem trenerom golmana, pomoćnikom Đorđem Tutorićem, Lukom Đurovićem kondicionim trenerom i Miodragom Škorićem fiziom uspeo je da razbudi „golubove“ u finišu i ostavi Spartak u elitnom rangu što je i bio postavljen cilj pred iskosnog stručnjaka.

- Nije bio momenat za nastavak saradnje, ali nije isključeno da se ponovo jednog dana nađemo u nekoj novoj zajedničkoj misiji – rekao je Milan Milanović, dosadašnji šef struke Spartaka - Zahvaljujem se rukovodstvu Spartaka na ukazanom poverenju za period koliko sam proveo na mestu šefa stručnog štaba, kao i svim ljudima u klubu iz Subotice. Bilo mi je zadovoljstvo raditi  u toj sredini, posebno sarađivati sa igračima koji su u svakom trenutku pokazali svoj veliki profesionalizam i dali najveći doprinos da na kraju ostvarimo cilj, a to je opstanak u superligaškom društvu kao i moji saradnici iz stručnog štaba. Nadam se da  ćemo jednog dana oper sarađivati i da ću doći u Suboticu.

Za sada nije poznato ko će preuzeti „jato golubova“u novoj sezoni, a iz kluba ističu da su u pregovorima sa nekoliko stručnjaka i da bi se u ponedeljak moglo saznati ime naslednika Milana Milanovića.

Osim šefa stručnog štaba Spartak se rastao i sa nekoliko igrača kojima su istekli igovori. Otišli su Noboru Šimura, Mišo Dubljanić, Janko Tumbasević, Miloš Ostojić, kao i Petar Stanić i Nikola Bursać koji su bili na pozajmici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 2098

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.