Komentara: 0
Pregleda: 1125

Fudbal: "Golubice" slavile protiv Crvene zvezde (1:0)

03.11.2019. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Tijana Matić, golom u prvom delu utakmice, rešila je pitanje pobednika u derbiju između Spartaka i Crvene zvezde. "Golubice" su slavile sa 1:0 i zasluženo uknjižile nova tri boda.
Fudbal: "Golubice" slavile protiv Crvene zvezde (1:0)

Spartak je slavio u derbi meču protiv Crvene zvezde sa 1:0. Tijana Matić rešila je pitanje pobednika krajem prvog dela utakmice. Imale su gošće priliku da osvoje bod, ali se Kostićeva nije dala savladati, kao što su i "golubice" mogle da zabeleže ubedljivuju pobedu da su bile mirnije u završnici napada.

Na samom startu Spartak je zapretio, ali se Fiedler nije najbolje snašla pred golom Crvene zvezde. Posle desetak minuta igre domaći tim je bio najbliže vođstvu. Prvo je Adamek šutirala, Cetinja na kratko odbranila, potom je pokušala Alina Baka, ali je Cetinja i podrugi put bila nesavladiva. Dobrom odbranom gošće nisu dozvolile Subotičankama da se raspocaju u završnici, dok su pokušavale dugim loptama i brzim kontrama da se približe golu Kostićeve. Pokušale su Stojanovićeva, pa Tenkov, ali su to bile slabe pretnje. Na drugoj strani Tijana Filipović je uputila udarac iz daljine, Cetinja je i ovog puta bila na dobrom mestu. Ipak u 40. minutu golmanka Crvene zvezde je poklekla. Matićeva je iskoristila dobru loptu i plsirala je u mrežu Beograđanki za 1:0.

U nastavku utakmice se vodila velika borba. Obe ekipe su imale svoje šanse. Spartak je bio bliži da udvostruči prednost, ali je mnogo kombinovanja u završnici napada dalo prednost Zvezdinoj odbrani da se dobro postavi i osujeti pokušaje "golubica". Najbolju priliku za poravnanju rezultata igračice Crvene zvezde imale su u 83.  minutu kada je Stojanovićeva izvela slobodan udarac sa leve strane, ali se Kostićeva istakla dobrom odbranom. U završnici utakmice je Matićeva mogla i do drugog pogotka, nije iskoristila ukazane prilike i rezultat je ostao nepromenjen.

Spartak – Crvena zvezda 1:0 (1:0)
Matić 40'

Spartak: Kostić, Baka, Vajda, Slović, Lukas, Adamek (Tanasković), Fiedler, Filipović, Porter, Pavlović, Matić.

Crvena zvezda: Cetinja, Tršić, Mogolola, Miladinović, Krstić, Tenkov, Stojanović, Aranđelović (Savanović), Burkert, Malešević, Milović.

Posle devet odigranih kola Spartak ima maksimalan učinak, zauzima prvo mesto sa 29 bodova, sedam više od drugoplasiranog Mašinca, osam od Crvene zvezde, čak dvanaest od Sloge. Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija Spartak će 16. novembra gostovati Zemunu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1125
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.