Komentara: 2
Pregleda: 3561
Foto

Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

04.02.2020. u 16:51h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka vredno se pripremaju za nastavak prvenstva. Prvi deo priprema su već odradili u Subotici, a nastavak sledi od četvrtka u Turskoj. Za pohod na duplu krunu Subotičanke su se pojačale sa pet novih igračica koje su i zvanično predstavljene.
Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

Fudbalerke Spartaka gotovo već mesec dana se pripremaju za prolećni deo šampionata gde je cilj odbrana duple krune i što bolji plasman u Ligi šampiona. Kako bi ostvarili isplanirano rukovodstvo kluba se potrudilo da pojača redove „golubica“. Pet novih igračica je stiglo u plavo – belo jato što je bio i povod da se u novim klupskim prostorijama održi konferencija za medije.

Tim Borisa Arsića bazične pripreme odradio je u Subotici i već odigrao jednu kontrolnu utakmicu protiv prvaka Austrije, a od četvrtka se seli u toplije krajeve da se što bolje uigra do starta šampionata koji počinje ranije u odnosu na prethodne godine.

Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

- Početkom januara smo počeli pripreme, a aktivno se radilo i na dovođenju pojačanja kako bi našli adekvatne zamene za igračice kojima su ugovori istekli i koje su otišle iz tima. Prva faza priprema odrađena je u Subotici, odigrana je  kontrolna utakmica protiv šampionki Austrije gde je Spartak pobedio sa 5:3, a sada nam predstoji drugi deo rada u Turskoj gde odlazimo u četvrtak. Tokom boravka u Antaliji odigraćemo još tri meča sa jakim rivalima, dve utakmice sa ekipom CSKA iz Moskve i sa šampionom Belorusije Minskom. - objašnjava Bojan Arsić, generalni sekretar kluba - U Turskoj su na pripremama sve najbolje evropske ekipe i iz tog razloga smo odabrali da pripreme odradimo tako kako bi sa jakim protivnicima odmerili snage i spremno dočekamo start prvenstva gde nas odmah čekaju dva jaka meča protiv Sloge, a zatim protiv Mašinca.

Ambicije kluba su jasne i ove sezone. Odbrana duple krune je prioritet, ali i  Liga šampiona, u kojoj "golubice" sad već redovno učestvuju.

- Fokus su nam prva dva kola da zabeležimo što bolji rezultat. Imamo povoljan saldo, ali želimo da pred plejof napravimo dobar kredit. Naš cilj je da se osvoji šamionska titula, ali i nacionalni Kup. Da odbranimo duplu krunu u ovoj godni velikog jubileja. - kaže Bojan Arsić - Kada je reč o Evropi, želja nam je da prođemo kvalifikacije, jer još ove godine važi stari sistem takmičenja, dok od naredne sledi promena sistema takmičenja, gde se prelazi u istem kao u muškom fudbalu.

Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

Arsić je podsetio i na nedavna dešavanja koja su na pozitivna način provisala klub, ali i o najavljenim promenama.

- Mnogo nas raduju i promene u Fudbalskom savezu kada je reč o ženskom fudbalu. Violeta Slović je ove godine dobila „Zlatnu loptu“, prvi put u istoriji ženskog fudbala takva nagrada je dodeljena što je za zvaku pohvalu i veliki podsticaj mlađim naraštajima. Od naredne sezone ženska liga bi trebala da dobije generalnog sponzora, gde će i mnogo veće učešće FSS biti u delu same logistike, jer bez njihove podrške klubovi neće moći da opstanu zbog sve većih nameta Evropske kuće fudbala. - ističe sekretar ŽFK "Spartak"

Da bi se uspelo ostvariti isplanirano, uprava Spartaka je tokom zimske pauze intenzivno radila na angažovanju pojačanja. Stiglo je pet novih igračica koje će zaisgurno doprineti osvajanju duple krune, a ovom prilikom su i zvanično predstavljene.

- Uspeli smo da zadržimo kostur tima što je mnogo važno. Klub su napustile igračice kojima su istekli ugovori, n a mi smo se pobrinuli da dovedemo nova lica. Vratila nam se Aline Rosa Da Kosta iz Brazila. Biljana Ilić je stigla iz kragujevačkog radničkog i igra na poziciji bočnog napadača. Vesna Milivojević dolazi iz Sidneja i mnogo će nam značiti u veznom redu. Napad če pojačati Kristina Dos Santos Alves Geovana, a Eve Veriti Barnes nam dolazi iz Birmingema. Nekoliko devojčica je poslato u našu B tim da se kale i da se uigravaju jer se na njih u budućnosti računa – zaključuje Arsić.

NOVE "GOLUBICE" U ŠAMPIONSKOM TIMU -

Nove igračice u plavo – belom jatu nisu krile sreću što su postale deo šampionskog tima. Biljana Ilić dolazi iz kragujevačkog Radničkog. Ima 19 godina i igra na poziciji bočnog napadača, al može da odgovori i u veznom redu na svim pozicijama.

Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

- Veoma sam srećna što sam dobila priliku da dođem i da igram u najvećem klubu u Srbiji! Očekujem težak i naporan rad koji će nam omogućiti da ostvarimo najbolje rezultate. Potrudiću se maksimalno da pomognem timu da postignemo isplanirano – poručila je Ilićeva.

Vesna Milivojević, devojčica našeg porekla, rođena u Australiji, stiže iz Sidneja, da svoje umeće pokaže u šampionskom timu Spartaka

Fudbal: "Golubice" se spremaju za nastavak sezone, predstavljene nove igračice

- Došla sam u Spartak jer je najbolji ženski klub u Srbiji. Ovde se radi na visokom nivou i veoma su svi profesionalni. Primetila sam da su devojke sa tehničke strane na monogo višem nivou.  Pokušavju da ubrzaju igru što mi se dopada. Čekaju me novi izazovi i iskustva. Nadam se da ću se uklopiti i pomoći klubu - poručuje Milivojevićeva

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Konferencija za medije Ženskog fudbalskog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3561
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.