Komentara: 2
Pregleda: 1790

Fudbal: „Golubice“ šampionke Prve lige

09.05.2022. u 11:36h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: „Golubice“ šampionke Prve lige

Drugi tim Spartaka šampion je Prve lige Srbije i od naredne sezone Subotica će u superligaškom društvu imati dva predstavnika. „Golubice“ su bile nemilosrdne prema rivalima i zasluženo se našle na šampionskom postolju na kraju takmičarske sezone.

Mlade „golubice“ kadetsko – omladinski tim svojim igrama i zalaganjem zasluženo su ove sezone stigle do liderske pozicije i okitile se šampionskom titulom. Pod budnim okom stručnog štaba na čelu sa Petrom Kurćubićem i njegovim saradnicima Renatom Piršom, Todorom Stanšićem, Gabrielom Mikovićem i Slobodanom Đorđevićem Subotičanke su bile neprikosnovene. Tokom sezone ostvarile su 17 pobeda i samo jedno odigrale nerešeno. Uknjižile su 49 bodova uz gol razliku 101:7. Zaslužile su mlade nade Spartaka da podignu šampionski pehar koji im je i uručenu pred meč Kupa Srbije koji su odigrale sa Mašincem. 

Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice, uručili su medalje igrašicama i stručnom štabu, dok je Sead Čočić komesar za takmičenje Prve lige Srbije za žene predao šampionski pehar Georgini Pataki, kapitenu Spartaka.

Titulu prvaka Srbije osvojile su: Aleksandra Gajić, Anđela Maljan, Anđela Marković, Anđela Topolski, Georgina Pataki, Elena Cvetković, Iris Ungur, Jovana Vujinović, Jovana Gabrić, Lara Backović, Marija Rajić, Milica Gaković, Monja Jošić, Nađa Semjančuk, Nađa Uvalin, Nikoleta Praštalo, Oliver Pandev, Olivera Arsenin, Olja Vujković i Sara Okuka na čelu sa stručnim štabom.

Spartak DOO – Mašinac 1:2 (0:0)
Marković 64’ - Stevanović 84’, M. Stanković 88’

Spartak: Praštalo, Pandev (Okuka), Pataki (Vujinović), Gaković, Gajić, Marković, Cvetković, Topolski, Rajić, Jošić, Arsenin (Gabrić).

Mašinac: V. Stankvić, Nikolić (Čogurić), Vučković, M. Stanković, Todosijević, Brajović (Vilet), Ilić (Krstić), Vasiljković, Stevanović, Pavlović (Janković), Đorđević.

U meču osmine finala Kupa Srbije Mašinac je savladao Spartak u Subotici sa 2:1. Odluka o prolasku u dalji to najmasovnijeg klupskog takmičenja pala je u samoj završnici meča. Subotičanke su imale prednost koju im je donela Anđela Marković, ali su iskusnije Nišlijke u završnici izjednačile preko Stevanovićeve, a potom i prokrenule u svoju korist pogotkom Milice Stanković za pobedu i prolaz u četvrtfinale kupa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1790
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.