Komentara: 0
Pregleda: 1628

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za prolećni deo prvenstva

12.01.2020. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, počele su pripreme za nastavak prvenstva koji je zakazan za 21. februar. Cilj i za ovu sezonu je jasan - odbrana duple krune i igranje Lige šampiona.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za prolećni deo prvenstva

Ženski fudbalski klub Spartak juče je počeo pripreme za nastavak prvenstva. Na prvom okupljanu šefu struke, Borisu Arsiću, odazvao se mali broj igračica, ali iz opravdanih razloga. Većina „golubica“ s prvog trenionga izostalo je zbog reprezentativnih obaveza u kadetskoj i omladinskoj selekciji Srbije.

Prvi čovek struke Spartaka ukratko je izneo plan priprema.

- Prvi deo priprema ćemo odraditi u Subotici, a potom 6. februara idemo u Tursku gde ćemo nastaviti da radimo. Pre odlaska u Antaliju odigraćemo i jednu kontrolnu utakmicu, a protivnik će nam biti prvak Austrije. Taj meč je zakazan za prvi februar. U Antaliji je planiran desetodnevni boravak, gde ćemo još odigrati tri utakmice. Malo je nezgodno sprovoditi planske treninge kontinuitetu  obzirom da je dosta igračica odsutno zbog reprezentativnih obaveza, ali verujem da ćemo uspeti odraditi sve zamišljeno. Pokušaćemo da uradimo naš deo posla što bolje. Nivo forme  da dovedemo na optimalan za početak prvenstva jer u startu imamo dve važne utakmice – ističe Arsić.

Svaki prelazni rok donosi promene u timu. Tako će biti i ove zime.

- Igrački kadar će svakako pretrpeti reforme. Strankinje su okončale saradnju, jer su imale ugovore do decembra, a u toku su razgovori i na tome se radi da u što skorije vreme angažujemo nekoliko novih igračica. Blizu smo realizacije i verujem da ćemo u narednim danima imati sva imena koja će u narednom periodu nositi plavo-beli dres – kaže Bojan Arsić, generalni sekretar šampiona Srbije - Moramo se pojačati na nekim pozicijama, ali ćemo i nekoliko devojčica iz naše razvojnog tima priključiti prvom timu. Uspećemo da zadržimo kostur tima, a što je najvažnije Violeta Slović, koja je lider, ostala je i potpisala svoj prvi profesionalni ugovor.

I ove sezone cilj je jasana, a to je osvajanje duple krune i plasman u Ligu šampiona.

- Dobro je poznat naš plan za ovu sezonu, ali idemo korak po korak. Osvajanje titule i Kupa je prioritet. Ako sve bude kako treba u Ligi šampiona ćemo pokušati da ponovimo dobre rezultate. Verujem da ćemo u tome i uspeti. Od prve utakmice koja nas očekuje već 21. februara krećemo ka ostvarenju planova i očekujemo da sezonu, u godinikada klub obeležava 50 godina od osnivanja okončamo na najlepši način – jasan je Bojan Arsić.

Dugogodišnji kapiten Spartaka i najbolja fudbalerka u 2018. godini, ujedno i najiskusnija u jatu "golubica", očekuje da se tim dobro uigra tokom priprema i spremno dočeka nastavak šampionata i pohod na novu titulu.

- Prema planu priprema koji nam je predočen verujem da ćemo se dobro spremiti i spremno dočekati drugi deo sezone. Nismo kompletne, omladinke i kadetkinje imaju reprezentativne obaveze, devojke iz inostranstva nisu još pristigle, ali od naredne nedelje ćemo sve biti na raspolaganju stručnom štabu - kaže Violeta Slović - Pre puta u Antaliju odigraćemo utakmicu u Austriji, dok ćemo tamo imati tri provere sa šampionima Mađarske, Norveške i Rusije. Verujem da će nam  te utakmice pomoći da se što bolje pripremimo za nastavak sezone i svoje ciljeve ostvarimo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1628
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

bojan arsić

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.