Komentara: 3
Pregleda: 1538

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone, Filipovićeva produžila saradnju sa šampionom Srbije

18.01.2022. u 09:48h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka počele su pripreme za nastavak prvenstva. Aktuelne šampionke Srbije startovale su u nešto izmenjenom sastavu, ali sa velikim optimizmom da i u prolećnom delu nastave pobednički niz i odbrane tron.
Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone, Filipovićeva produžila saradnju sa šampionom Srbije
Foto: ŽFK "Spartak"

Šef stručnog štaba, Boris Arsić, govorio je planu priprema, ali i o problemima koji ga očekuju tokom rada za prolećni nastavak takmičenja, koji je zakazan za 27. februar, kada će Spartak odigrati utakmicu protiv Vojvodine, jer se reprezentativne obaveze podudaraju sa pripremnim periodom.

- Pripreme koje ćemo odraditi kompletno u Subotici počinjemo u malo otežanim uslovima iz razloga što nismo još kompletni. Pojačanja očekujemo da stignu, neke igračice su još u karantinu zbog virusa. Verujemo da će se i one u narednim danima polako priključiti i da će se uskoro tim kompletirati da možemo raditi na svim stvarima koje su nam važne i drirektno utiču na takmičarski uspeh – objasnio je Arsić. - Dodatni problem opet imamo kada je u pitanju kalendar takmičenja. Dosta je sudaranja sa obavezama nacionalnih selekcija što nam otežava planove, jer je veliki broj naših igračica u tom periodu u svim reprezentativnim timovima. Iskreno se nadam da ćemo u skorije vreme zajedno sa ljudima iz Nacionalnog saveza tražiti najbolje rešenje.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone, Filipovićeva produžila saradnju sa šampionom Srbije

Tokom pauze došlo je do promene u igračkom kadru. Jato plavih golubica napustila je Milena Kostić koja karijeru nastavlja u Švedskoj i njoj se Arsić zahvalio na svemu učinjenom za Spartak. Otišle su i Moli Fidler i Karina Baltrip Rejes. Saradnja je produžena sa Alisom Kusi i Sandrom Ovusu, ali ono što je najvažnije - Tijana Filipović ostaje u Spartaku. Sa prvim strelcem tima i najboljom igračicom potpisan je novi ugovor i u narednih šest meseci ona će braniti boje kluba sa severa Bačke.

- Na naše veliko zadovoljstvo Tijana Filipović koja je motor ove ekipe nam je pružila ruku i produžila saradnju. I pored brojnih ponuda koje je imala, ona se odlučila da ostane u našem jatu. S obzirom da je Milica Kostić otišla, Filipovićeva je nova zamenica kapitena. Ugovor je potpisan na šest meseci, tačnije do leta, a za dalje ćemo videti – rekao je Bojan Arsić, generalni sekretar Spartaka.

Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone, Filipovićeva produžila saradnju sa šampionom SrbijePodmladak Spartaka pod vođstvom Petra Kurćubića beleži odlične rezultate koji su najbolja preporuka za konkurisanje mladih igračica u seniorski pogon. Pripreme su zajedno počele obe ekipe kako bi šefovi struke imali jasniju sliku kroz rad koje od igračica iz B tima bi priključili seniorkama.

Ciljevi su jasni postavljeni još na početku sezone. Odbrana duple krune je prioritet, a nakon toga dobro poznato učešće u Ligi šampiona i postizanješto boljeg rezultata.

- Prvenstvo nam počinje vrlo brzo, već krajem februara je prvi meč. Za te utakmice koje mogu da usmeravaju dalji tok prvenstva moramo da natempiramo formu kako bi smo sa dobrim bodovnim saldom ušli u plejof. To će biti dosta teško u ovim okolnostima, ali verujem da možeom ostvariti isplannirano jer su naše ambicije uvek najveće. Učinićemo sve da imamo dobar tim, da budemo konkurentniji i od prvog kola nametnemo sebe kao lidere koji znaju šta hoće. Korak po korak idem ka svojim ciljevima. Na pola puta smo – jasan je šef struke Spartaka. - Napravili smo dobru bazu u jesenjem delu, međutim, ono što je najbitnije sada ulazimo u deo takičenja gde se odlučuje pitanje prvaka države. Tu očekujemo teži i složeniji posao. Svaka utakmica će biti važna, priča za sebeNeće biti lako, ali smo spremni za izazove koji su pred nama i za odbranu duple krune.Fudbal: "Golubice" počele pripreme za nastavak sezone, Filipovićeva produžila saradnju sa šampionom SrbijeProduženjem ugovora Filipovićeva je jasno poručila kakav je cilj kluba i ove sezone - dupla kruna. Bivšoj saigračici Milici Kostić se zahvalila doprinosu i poželela uspeh u novom klubu, a posebno istakla da je raduje povratak Alie Bake posle povrede jer je ona veoma važan igrač Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1538
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.