Komentara: 1
Pregleda: 1102

Fudbal: "Golubice" deklasirale Slogu u derbiju

23.09.2019. u 17:59h
Izvor: Subotica.com
Spartak je i ovog puta opravdao ulogu najboljeg tima u Srbiji i napravio dobru uvertiru za revanš na međunarodnoj sceni protiv Atletika u madridu. „Golubice“ su u derbiju savladale Slogu iz Zemuna sa 5:0 i upisale nova tri boda.
Fudbal: "Golubice" deklasirale Slogu u derbiju

Spartak je u 5. kolu Superlige Srbije savladao Slogu iz Zemuna sa 5:0. Subotičanke su još jednom pokazale da su neprikosnovene u domaćem šampionatu. Tim Borisa Arsića mogao je i ubedljiviji trijumf da zabeleži da su njegove učenice iskoristile mnogobrojne prilike.

Prvo poluvreme proteklo je u dominantnijoj igri Spartaka. Subotičanke su stihijski napadale, ali se Sloga dobro branila i nije dozvolila „golubicama“ da svoju igru kruniše golom. Alina Baka je bila u prilici posle desetak minuta igre, šutirala je van kaznenog i pogodila prečku. Pokušavale su igračice Spartaka da nadmudre protivnika, ali nisu uspele da razbiju odbranu Zemunki. U finišu prvog dela Violeta Slović je bila u šansi da matira svoju bivšu saigračicu Ljiljanu Gardijan, nije uspela, a potom je i pokušaj Bake, Gardijanova zaustavila i mreže su ostale mirne nakon 45. minuta igre.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Spartak je već zapretio. Filipovićeva je proigrala matićevu, ali je njen šut izblokirala Živkovićeva. Samo minut kasnije „golubice“ su svoj napad krunisale golom. Filipovićeva se osmelila i šutirala sa ivice kaznenog prostora i dovela Spartak u vođstvo  - 1:0. U 55. minutu Matićeva je pokušala, Gardijanova je  još jednom bila na mestu. Ipak u 61. minutu je poklekla po drugi put. Subotičanke su udvostručile prednost. Matićeva je prelepo uposlila Tijanu Filipović, a ona po drugi put matirala golmanku Sloge – 2:0. Na 3:0 povisila je Slovićeva posle centaršuta Pavlovićeve, glavom je plasirala loptu u mrežu. Izuzetno raspoložena za golove Tijana Filipović treći put nadmudrila odbranu Sloge i glavom postigla gol za 4:0. Konačan rezultat u derbiju postavila je Adamek u finišu utakmice.

Spartak – Sloga 5:0 (0:0)
Filipović 48', 61' i 80', Slović 74', Adamek 86'

Spartak: Kostić, Baka (Tanasković), Vajda, Slović, Lukas, Adamek, Fiedler, Filipović, Porter (Frajtović), Pavlović, Matić (Stupar).

Sloga: Gardijan, Nikolić, Erac, Janković, Šišković, Živković (Pavlović), Brusin (Dabić), Milić (Vulikić), Bulatović, Jovanović, Barjaktarević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1102
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.