Komentara: 0
Pregleda: 1380

Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac

08.03.2021. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
Spartak je slavio ubedljivo protiv ekipe Mašinca na Gradskom stadionu. Subotičanke su bile neumoljive i zasluženo stigle do nova tri boda.
Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac
Foto: ŽFK "Spartak"

Fudbalerke Spartaka upisale su pobedu protiv Mašinca u 15. kolu Superlige Srbije. Na domaćem terenu bile su bolje od Nišlijki i trijumfovale sa 6:0. Bolju igru „golubice“ su krunisale sa šest golova, a pobeda je moga biti u ubedljivija da su iskoristile sve ukazane prilike.

Spartak je od početka meča nametnuo svoju igru i već u drugom minutu je krunisao vođstvom. Nakon kornera Milenkovićeva je na kratko odbranila, ali se Filipovićeva odlično snašla u gužvi pred golom Mašinca za prdnost od 1:0. Nije mnogo trebalo domaćoj ekipi koja je u svim segmentima bila bolja od gostujućeg tima da udvostruči prednost. Alina Baka je prošla po desnoj strani, sa ivice kaznenog prostora uputila šut i pogodila dalji ugao za 2:0.

U prvom delu utakmice gošće ni jednog trenutka nisu ugrozile Kostićevu. Igralo se uglavnom na polovini koja je pripadala Nišlijkama, a u 39. minutu Milica Šarić je uspela da matira Draganu Milenković za prednost Spartaka od 3:0. Mogle su „golubice“ već tada i do četvrtog gola, ali su gošće odolele svim napadima.

I u nastavku je domaći tim dominirao. Pokušavale su učenice Borisa Arsića da povećaju vođstvo, ali nisu uspevale sve do 58. minuta kada je posle duplog pasa sa Šarićevom, Filipovićeva uputila šut ka golu, lopta je okrznula nekog i promenila pravac, ali se na dobrom mestu našla Alina Baka i prosledila je u mrežu Mašinca za 4:0. Dovoljna su bila četiri minuta da Subotičanke doću i do petog gola. Anastasija Ćirić odlično je asistirala Živani Stupar, a ona savladala Milenkovićevu -5:0.

Igrao se 71. minut kada je Dragana Milenković po šesti put kapitulirala. Posle asistencije Milice Šarić, Živana Stupar je po drugi put nadmudrula protivničkog golmana za vođstvo Subotičanki od 6:0. U 78. minutu Alina Baka se povredila u jednom od jačih duela i morala je da napusti igru. Gošće su se se osmelile u samoj završnici da upute udarac ka golu Kostićeve, ali je Stankovićeva bila neprecizna.

Spartak – Mašinac 6:0 (3:0)
Filipović 2’, Baka 24’, 58’, Šarić 40, Stupar 62’, 71’

Spartak: Kostić, Baka (Rajić), Nanđ, Vajda, Slović, Frajtović (Ilić), Zerfos (Ćirić), Fiedler, Filipović, Kusi (Šarić), Stupar (Gaković).

Mašinac: Milenković, Marković (Jelić), Stanković, K.Krstić, Zlatanović, Vasiljković, Stevanović, Lilić, Pavlović (Janković), Vučićević (S.Krstić), Đorđević.

U narednom kolu Spartak gostuje u Zemunu gde će snage odmeriti sa ekipom Sloge.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1380
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.