Komentara: 1
Pregleda: 1107

Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac (8:0)

01.10.2019. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u potpunosti nadigrao Mašinac iz Niša u derbiju i slavio sa 8:0. Na terenu su se samo Subotičanke pitale i posle nekoliko propuštenih prilika otključale odbranu Nišlijki. Slovićeva je otvorila seriju u prvom delu utakmice, a konačan rezultat postavila je Anastasija Ćirić.
Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac (8:0)

U derbiju kola Spartak je slavio protiv Mašinca sa 8:0. Subotičanke su u 6. kolu Superlige Srbije  na Gradskom stadionu deklasirale Nišlijke i još jednom potvrdile primat u domaćem šampionatu.

Spartak je bio tim koji je od početka meča diktirao tempo igre, dok su se gošće dobro branile i pomalo bojažljivo dolazile do polovine koja je pripadala domaćinu. Nizale su Subotičanke prilike, pa čak dva puta zatresle mrežu do 15. minuta, ali su oba gola bila postignuta iz nedozvoljene pozicije. U 19. minutu svoju nadomćnost „golubicale“ su krunisale vođstvom. Posle kornera, Slovićeva je zatresla mrežu Mašinca i donela radost svojim saigračicama – 1:0. Atakovale su Subotičanke na gol Nišlijki, ali je završnica bila neprecizna i na odmor se otišlo uz minimalno prednost „golubica“.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Spartak je svoj napad završio golom i poveo sa 2:0. Posle lepe akcije, Adamek je nakon asistencije matićeve lobovala Stankovićevu.  Posle nekoliko dobrih pokušaja Subotičanke su stigle i do trećeg  gola. Prvo je Slovićeva šutirala, Stankovićeva je na kratko odbranila, a Matićeva odbijenu loptu prihvatila i poslala u mrežu protivnika za 3:0. Raspucane igračice domaćeg tima povisile su na 4:0 preko Aline Bake, dok se Adamek pobrinula da u 61. minutu na semaforu stoji rezultat 5:0.

Nije mnogo trebalo Subotičankama da po šeti put matiraju Stankovićevu. Alina Baka je prelepo centrirala s desne strane, a Adamek s pet metara zatresla mrežu Mašinca za 6:0. Spartak je povisio na 7:0. Sara Pavlović je izvela korner, a Slovićeva po drugi put zatresla mrežu Nišlijki. Tačku na ubedljivu pobedu stavila je Ćirićeva.

Spartak – Mašinac 8:0 (1:0)
Slović 19' i 72', Adamek 46', 61' i 65', Matić  53', Baka 57', Ćirić 84'

Spartak: Kostić, Baka (Frajtović), Vajda, Slović, Lukas, Adamek, Fiedler, Filipović (Stupar), Porter, Pavlović, Matić (Ćirić).

Mašinac: V. Stanković, Šarac, M. Stevanović (Savić), Marković, Vučković, M. Stanković, Golubović (Krstić), Lilić, Pejčić, Zlatanović, J. Stevanović (Pavlović).

Sledi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza, a potom u narednom kolu Spartak gostuje u Kragujevcu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1107
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.