Komentara: 0
Pregleda: 1576

Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac (6:0)

21.05.2018. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, još jednom su potvrdile svoj kvalitet. U derbiju pretposlednjeg kola završne faze takmičenja u Super ligi Srbije, na Gradskom stadionu, „golubice” su nadigrale Mašinac iz Niša i slavile pobedu od 6:0.
Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac (6:0)

Gošće su prve pripretile. Viktorija Mišeljić uputila je jak šut sa distance, Kostićeva je intervenisala i loptu izbacila u korner. To je bilo sve što se tiče Mašinca, Spartak je preuzeo inicijativu i diktirao tempo igre do kraja prvog poluvremena.

Nakon nekoliko dobrih prilika koje nije iskoristio domaći tim u 18. minutu je ipak došao do vođstva.  Filipsova je ubacila loptu u peterac, a Nina Dorin je dobro prihvatila i plasirala u mrežu protivnika za 1:0. Do kraja prvog dela viđeno je još nekoliko šansi Spartaka, ali ih Slovićeva, Filipovićeva i Marfijeva nisu iskoristile i na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćina.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Spartak je iskoristio dobru priliku i gužvu u šesnaestercu. Filipsova je uputila šut sa ivice šesnaesterca i povisila na 2:0. Filipsova je umakla odbrani prošla po desnoj strani, i iz nezgodne pozicije šutirala, lopta je završila u mreži Mašinca za 3:0. Filipovićeva je nešto kasinije zatresla prečku, ali njenu neiskorištenu priliku Pavlovićeva je overila direktnim golom iz kornera.

U 74. minutu Nišlijke nisu iskoristile slobodan udarac.  Krstićeva je šutirala po zemlji, pravo u noge dobro postavljenog živog zida domaćina. Prednost "golubica" na 5:0 povisila je Matićeva nakon dobrog centaršuta Bake. Tačku na ubedljiv trijumf stavila je kapiten Violeta Slović.

Spartak – Mašinac 6:0 (1:0)
Dorin 18', Filips 48' i 52', Pavlović 64', Matić 81', Slović 88'

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Marfi, Filips (Baka), Filipović, Dorin (Kričak), Pavlović, Matić (Bradić).

Mašinac: Jović, Stevanović,  Vučković, Milivojević, Mil. Stanković, Krstić, Ćirić (Savić), Mim. Stanković (Zlatanović), Lazarević, Mišeljić, Brusin.

Ostalo je još jedno kolo do kraja šamiponata. Spartak na svom terenu dočekuje Crvenu zvezdu i igra meč odluke. Pred „golubicama” je zadatak da odbrane titulu prvaka države i po deveti put podignu pobednički pehar!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1576
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.