Komentara: 1
Pregleda: 1877

Fudbal: "Golubice" blistale na prolećnoj premijeri

24.02.2020. u 10:55h
Fudbalerke Spartaka, na prvoj utakmici prolećnog dela, u derbi meču protiv Sloge u Zemunu, slavile su ubedljivo. Razigrane "golubice" počastile su domaći tim sa sedam golova u mreži.
Fudbal: "Golubice" blistale na prolećnoj premijeri

Na najlepši način fudbalerke Spartaka otvorile su drugi deo šampionata. Slavile su u derbi meču protiv Sloge u Zemunu sa 7:1 u 11. kolu Superlige Srbije.  

Povele su „golubice“ već u trećem minutu golom Rose Da Kosta, a ubrzo je Eva Barnes tu prednost udvostručila postigavši evrogol. U 10. minutu domaći tim posle greške Subotičanki smanjuje prednost golom Barjaktarevićeve. Nisu imale mnogo vremena Zemunke da maštaju o izjednačenju. Rosa Da Kosta se pobrinula da poveća na 3:1. 

U nastavku se samo Spartak pitao. Razigrane šampionke posle lepe akcije Matićeve i Filipoviće povećavaju vođstvo na 4:1. Rosa Da Kosta povratnica u redove plavo – belih po treći put se upisala u listu strelaca za 5:1, a do kraja meča viđena su još dva gola. Tijana Filipović je na sistenciju Sare pavlović zatresla mrežu, a tačku na ubedljiv trijumf stavila je Biljana Ilić svojim prelepim pogotkom sa dvadesetak metra-7:1.

Sloga – Spartak 1:7 (1:3)
Barjaktarević 10’ - Ros Da Kosta 5’, 12’ i 72’, Barnes 7’, Filipović 52’ i 85’, Ilić 90’

Sloga: Petrović, čavić, Erac, Živković, Milić, Bulatović, Trnavac, Vulikić, Jovanović, Čavić, Barjaktarević.

Spartak. Kostić, Baka (Ilić), Vajda, Slović, Frajtović, Milivojević, Rosa Da Kosta (Geovana), Filipović, Barnet, Pavlović, Matić (Tanasković).

Narednu utakmicu "golubice" će igrati u Nišu protiv Mašinca, koji je u 12. kolu poražen od Vojvodine sa 1:2.

Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1877
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.