Komentara: 0
Pregleda: 1333

Fudbal: Golovima Srećkovića i Tekijaškog Spartak slavio protiv Inđije (3:0)

20.10.2019. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Tri boda upisali su Subotičani nakon pobede od 3:0 nad vrlo dobrom ekipom Inđije. Konačno je Spartak nagrađen ubedljivom pobedom za dobre partije i to protiv nimalo lakog protivnika.
Fudbal: Golovima Srećkovića i Tekijaškog Spartak slavio protiv Inđije (3:0)

Fudbaleri Spartaka slavili su protiv Inđije na Gradskom stadionu pobedu od 3:0, u okviru 12. kola Linglong Superlige Srbije. Dvostruki strelac bio je Nikola Srećković, a tačku na trijumf stavio je Nemanja Tekijaški.

Odlično je Spartak otvorio utakmicu i već posle drugog napada došao do prednosti. Prvo je Stefan Denković uputio šut, Preković je na kratko odbranio,  Nikola Srećković je prihvatio loptu i plasirao je u mrežu za 1:0. Nakon vodećeg pogodtka igra se odvijala na sredini terena. Pokušavali su igrači Inđije da poravnaju rezultat, ali nisu nalazili rešenje za dobro postavljenu odbranu Subotičana. U 17. minutu Golubovi su ponovo zapretili. Nemanja Obradović je šutirao iz daljine, Preković je odlično intervenisao. U35. minutu Srećković je doneo novu radost Subotičanima, Vidaković je iz dubine poslao loptu do Srećkovića na desnu stranu, a on je plasirao u dalji ugao za 2:0. Zapretili su i gosti pred kraj prvog dela, pokušao je Branislav Tomić, ali je Vladimir Otašević izblokirao njegov .

U nastavku je prvo  zapretio Spartak , Tufegdžić je bio neprecizan nakon centaršuta Miloševića i glavom loptu poslao iznad prečke. Uzvratili su gosti napadom i prvi put ozbiljnije zapretili. Brana Ilić je nadmudrio nekoliko protivničkih igrača, ušau u kazneni prostor, ali je Nemanja Tekijaški uspeo da stigne na vreme i izblokira njegov šut  i spreči da ugrozi golmana Dokića. Već u sledećem napadu Spartak je povećao prednost. Slobodan udarac izveo je Stefan Denković iskosa s desne strane, a Nemanja Tekijaški nadvisio sve u kaznenom prostoru i glavom loptu poslao u mrežu Inđije za 3:0. I pored dobre igre gosti nisu uspeli da dođu do željenog pogodtka. Bili su bez konkretnog rešenja u završnici napada.  U 76. minutu osmelio se Milosavljev da uputi udarac ka golu Subotičana, bio je to lak plen za mladog golmana Dokića.  Milijan Ilić je pogodio prečku pred kraj utakmice, a odbijenu loptu prihvatio je Milosavljev, međutim njegov pokušaj zaustavio je Ivan Dokić i sačuvao prednost Spartaka od 3:0 za velika tri boda.

Spartak  ŽK – Inđija  3:0 (2:0)
Srećković  2,35, 3:0 Tekijaški  73

Spartak: Dokić,Dubđerski  (Cucin), Otašević, Tekijašli, Milošević, Marčić, Vidaković, Srećković, Tufegdžić (Leal), Denković (Gojkov), Obradović.

Inđija: Preković ,M. Ilić, Čermelj, Rogač, Dimitrijević, Vidić, Milosavljev, Tomić (Bastajić), Dimitrov, Bosančić (Banjac), B. Ilić (Janjić).

U narednom kolu Spartak putuje u Beograd gde će snage odmeriti s Partizanom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1333
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.