Komentara: 2
Pregleda: 1460

Fudbal: Čukarički ubedljiv protiv Spartaka

08.03.2020. u 11:36h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da nastave dobru seriju bez poraza od starta prolećnog dela. Čukarički je bio neumoljiv i na Banovom brdu slavio protiv Subotičana. U utorak sledi Kup meč protiv Partizana, a već za vikend protiv Vojvodine u Subotici.
Fudbal: Čukarički ubedljiv protiv Spartaka

Spartak Ždrepčeva krv upisao je prvi poraz u nastavku šampionata. Čukarički je bio bolji i slavio sa 4:1 u meču 25. kola Linglong Superlige Srbije. Već u prvom poluvremenu domaći tim je rešio pitanje pobednika postigavši tri gola. Probudio je nadu Denković u svom timu da bi mogli bar do boda, ali to je bio jedini pogodak Subotičana i bodovi su ostali na Banovom brdu.

Posle izgubljene lopte Spartaka, Birmančević je iz kontre doveo Čukarički u vođstvo. Šutirao je iskosa sa ivice kaznenog prostora i plasirao loptu u mrežu Dujmovića za 1:0. Strelac prvog gola nešto kasnije ponovo se našao u dobroj prilici, na sreću Subotičana nije je iskoristio. Na drugoj strani najbolju priliku od početka utakmice imao je Denković, ali je bio neprecizan. Posle odličnog centaršuta Srećkovića, Denković je glavom loptu poslao iznad prečke.  Vrlo brzo propušteno kaznili su domaći igrači i udvostručili prednost. Birmančević je centrirao, a Tedić glavom loptu poslao u mrežu Spartaka za 2:0. Imao je domaći tim inicijativu, a onda je krunisao trećim golom.  U 36. minutu posle nesmotrenog starta Dunđerskog nad Vidosavljevićem u kaznenom prostoru sudija je pokazao na belu tačku. Precizan je bio Docić i Čukarički je stigao do vođstva od 3:0. Nisu posustajali fudbaleri Spartaka, pokušavali su da smanje prednost domaćina, ali nisu uspevali. Tufegdžić nije uspeo da iskoristi dobar centaršut Vidakovića, a u finišu prvog dela ni Marčić nije bio prcizan posle pokušaja iz daljine. Na suprotnoj strani zapretio je Vidosavljević, na mestu je bio Dujmović.

Početak drugog dela pripao je Čukaričkom. Nizali su domaći igrači prilike, Birmančević, Vidosavljević i Kajević, ali na sreću nisu bili precizni. Posle velikog broja prilika pred golom Spartaka, konačno je na suprotnoj strani postignut gol. Vidaković je oduzeo loptu Dociću, uposlio Denkovića, a on iskoristio i smanjio prednost – 3:1. Uneo je malo nade napadač Subotičana da bi mogli uraditi više i anulirati prednost Brđana, ali ubrzo je usledio šok. Šapić je rutinski iskoristio priliku i povisio prednost svog tima na 4:1. U samoj završnici Marčić je imao odličnu priliku, posle dobro izvedenog slobodnog udarca Stefana Denkovića  glavom je zakačio loptu , pogodio stativu, prihvatio je odbijenu loptu ponovo, ali je bio neprecizan i poslao je preko gola. Domaćin je zasluženo na kraju slavio.

Čukarički  - Spartak ŽK  4:1(3:0)
Birmančević 20’, Tedić 32’, Docić 37’ (p), Šapić 71’ – Denković 66’

Čukarički: Petrović, Kamenović, Ostojić, Šapić, Vidosavljević (Endiaje), Ćirković, Kovač (Ortiz), Birmančević, Kajević, Docić, Tedić (Mićin).

Spartak: Dujmović, Dunđerski (Šormaz), Otašević, Tekijaški, Milošević, Jočić, Srećković (Jovanović), Vidaković, Denković, Tufegdžić.

Fudbalere Spartaka već u utorak čeka meč osmine finala Kupa Srbije u Beogradu protiv Partizana, a potom sledi vojvođanski derbi protiv novosadske Vojvodine u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1460
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.