Komentara: 9
Pregleda: 1749

Fudbal: Bačka 1901 nakon preokreta do pobede

09.09.2019. u 10:42h
Izvor: Subotica.com
Bačka 1901 upisala je novu pobedu. Na svom terenu Subotičani su savladali Radnički iz Sremske Mitrovice sa 2:1. U narednom kolu Bačka gostuje Radničkom u Somboru.
Fudbal: Bačka 1901 nakon preokreta do pobede

Bačka je i ovog vikenda uknjižila tri boda. U okviru 4. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, tim kraj Somborske kapije slavio je sa 2:1 protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Subotičani su bili bolji tokom celog meča, posebno u prvom delu. Tim Sava Pavićevića imao je potpunu inicijativu i nizao prilike, ali je golman gostiju bio dobro raspoloženi i osujetio prilike Rajkovače i Lučića. U 4. minutu korner je izveo Glišović, a Rajkovača glavom pokušao da plasira loptu u mrežu. Trnić je dobro intervenisao.

Nešto kasnije u novoj priliki se našao Milan Lučić. Još jednom je čuvar mreže gostiju bio uspešan. Potpuna dominacija domaćina, niz pokušaja, ali bez promene rezultata. Anđić je pokušao u 25. minutu  skoto sa polovine terena, lopta je završila iznad prečke. Ubrzo je i Nosković bio u prilici da dovede Bačku u vođstvo, ali je Trnić uspeo da sačuva mrežu.

Pred kraj prvog dela  gosti su prvi put uputili udarac na gol Subotičana i stigli do prednosti. Perović je umakao odbrani i zatresao mrežu Bačke za 0:1. Domaćin je odmah uzvratio napadom i poravnao rezultat. Milan Lučić bio je precizan za izjednačenje -1:1.

U nastavku meča gosti su se otvorili, zaigrali bolje, ali posle dobrog napada i faula nad Lučićem kapiten Kovačević morao je da napusti teren jer je zaradio drugi žuti karton. U 65. minutu Bačka je mogla do drugog gola i preokreta. Milan Lučić je povukao loptu, nadmudrio nekolika igrača i došao do kaznenog prostora Radničkog. Uposlio je Milića na drugog strani, ali se on nije najbolje snašao i akcija nije rezultirala pogotkom. 

Samo minut kasnije nova šansa za domaćine, ali Bjedov slabo reagovao u skoku. Potpuna opsada gostujućeg šesnaesterca rezultirala je konačno golom. Posle kornera koji je dobro izveo Milić, Manojlović je glavom loptu ubacio u gol i preokrenuo rezultat  - 2:1.

Bačka 1901 – Radnički (SM) 2:1 (1:1)
Lučić 41', Manojlović 68' - Perović 40'

Bačka: Studen, Bjedov, Anđić, Lučić (Lukić), Vujošević, Manojlović, Masalušić, Nosković (Nenadović), Glišović, Milić (Stanković), Rajkovača.

Radnički: Trnić (Čupić), Kočijašević, Tomac, Kovačević, Nikolić, Pejović, Perović, Herceg, Milošević ( Jovičić), Ivanović, Buzdum ( Janković ).

U narednom kolu Bačka gostuje u Somboru gde se sastaje sa Radničkim.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1749
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.