Komentara: 1
Pregleda: 2530

Francuski filmski karavan u bioskopu EuroCinema

05.06.2013. u 16:09h
Od četvrtka 06. juna u bioskopu EuroCinema na Otvorenom univerzitetu prikazivaće se ciklus filmova „Pobune i strasti“ u saradnji sa Francuskim kulturnim institutom. Sve projekcije počinju od 20 časova, a ulaz je slobodan.
Francuski filmski karavan u bioskopu EuroCinema

Od četvrtka 6. do nedelje 9. juna u bioskopu EuroCinema na Otvorenom univerzitetu prikazaće se ciklus filmova „Pobune i strasti“ u saradnji sa Francuskim kulturnim institutom. Program Francuski filmski karavan ima za cilj promociju savremenog francuskog filma širom Srbije.

Prvi u nizu ciklusa, pod nazivom „Pobune i strasti“ obuhvata četiri filma renomiranih savremenih autora koji su obeležili francusku kinematografiju poslednje dekade. Sponzor francuskog filmskog karavana je kompanija Imlek.

Sve projekcije počinju od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Raspored projekcija - ciklus "Pobune i strasti"

Četvrtak, 6. jun, 20 časova

DRVO I ŠUMA (L’Arbre et la forêt, Francuska, 2010, 1h37min)

Režija: Žak Martino, Olivije Dikastel,
Igraju: Gi Maršan, Fransoaz Fabjan, Sabrina Sejveku, Janik Renije, Fransoa Negre

Film popularnog rediteljskog para koji predstavlja zaokret u njihovoj karijeri. Rafiniran i dubok film o mračnoj porodičnoj tajni, lažima, strastima i izdajama, uz Vagnerovu muziku i spektakularnu fotografiju. Frederik gaji drveće i već skoro šezdeset godina čuva jednu tajnu. Jedino njegova žena i stariji sin znaju njegovu istinitu priču. Smrt tog sina, sa kojim se nije slagao, navodi ga da najzad otkrije svojim bližnjima ono što nikada nije mogao da kaže.

Petak, 7. jun, 20 časova

OTMICA (Rapt, Francuska, 2009, 2h05min)

Režija: Likas Belvo,
Igraju: Ivan Atal, An Konsinji, Andre Marson, Fransoaz Fabjan, Aleks Deskas

Poznati industrijalac je otet, njegova porodica, prijatelji i policija mahnito pokušavaju da pronađu bilo kakav trag koji bi ih odveo do otmičara. Za to vreme oteti i otmičari uspostavljaju neočekivan odnos... Inspirisan istinitim događajem ovaj triler majstora žanra Likasa Belvoa bio je nominovan za četiri Cezara.

Subota, 8. jun, 20 časova

ADEVIJČ (Hadewijch, Francuska, 2009, 1h45min)

Režija: Bruno Dimon,
Igraju: Žili Sokolovski, Karl Sarafidis, Jasin Salim, David Devael

Šokirana slepim verskim zanosom novodošle Adevijč, upravnica je isteruje iz samostana. Adevijč ponovo postaje Selin, mlada Parižanka i kćer diplomate. Njena strastvena zaljubljenost u Boga, njena srdžba i susret sa Jasin i Nasir vode je, između milosti i ludila, na opasne puteve. Izuzetan film kult reditelja koji je katedru filozofije zamenio rediteljskom stolicom, Adevijč je duboko uznemirujući i intezivan film koji postavlja suštinska pitanja o prirodi religije i zanosa koje ona izaziva. Film je međunarodna kritika pozdravila kao nezaboravno iskustvo!

Nedelja, 9. jun, 20 časova

SVADBA UTROJE (Le mariage à trois, 2010, 100’)

Režija: Žak Doajon
Igraju: Paskal Gregori, Žili Depardje, Luj Garel, Agat Bonitzer

Pozorišni režiser organizuje sastanak sa protagonistima svoje nove predstave. Prisustvo njegove bivše žene sa njenim novim ljubavnikom i mlade saradnice stvaraju stvaralački i emocionalni vir iz koga je teško izaći.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2530

Povezana dešavanja

Povezane teme

bioskop Eurocinema

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.