Komentara: 6
Pregleda: 7644
Foto

Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

18.11.2014. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Bračni par Divac, Snežana i Vlade, kao predstavnici Fondacije, predstavnici Eurobanke - partnera akcije, u prisustvu vaspitačica i zaposlenih iz vrtića "Lastavica", mnogobrojne dece i roditelja, kao i predstavnika lokalne samouprave, svečano su otvorili dečje igralište.. Ovo je 24. igralište koje je je fondacija Divac obnovila u poslednje 4 godine.
Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

Vlade Divac, proslavljeni košarkaški as i reprezentativac Srbije, danas košarkaški radnik i humanitarni radnik posetio je danas Suboticu i vrtić "Lastavica" u kojem je svečano otvorio igralište za decu koje je donirano u saradnji sa partnerom akcije - bankom Eurobank EFG. U pitanju je akcija koja traje skoro četiri godine i koja se realizuje na celoj teritoriji Srbije, s tim da je ovo posle Petrovaradina tek drugo igralište u Vojvodini od ukupno 24 koliko je do sada donirano.

Dragim gostima i donatorima prvo su se obratila deca koja pohađaju ovu ustanovu prigodnim programom koji je zabavio i nasmejao sve prisutne. Dečica različitog uzrasta izvela su nekoliko kratkih nastupa u kojima su pevala i igrala.

Jašo Šimić, direktor Predškolske ustanove "Naša radost" u čijem sklopu je i vrtić "Lastavica" zahvalio se svima koji su pomogli da se ovo dečje igralište rekonstruiše i time donese veliko zadovoljstvo svima koji će ga nadalje koristiti. Šimić je uručio prigodne poklone donatorima i svima se individualno zahvalio za humanu akciju koja je danas upriličena za subotički vrtić "Lastavica".

Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai istakao je ovu donaciju kao odličan primer društvene odgovornsti i saradnje privrednih subjekata koji nisu vezani za budžet grada, pokrajine ili republike, te da se takve akcije trebaju širiti i na druga polja, pre svega na socijalnu i zdravstvenu zašitu.

Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

- "Mislim da je ovo lep primer društvene odgovornosti. Posebno bi se zahvalio Eurobanci EFG i fondaciji Ane i Vlade Divca koji su pomogli ovaj predškolski objekat sa spravama za decu. Ovo je ujedno i lep primer da zajedničkim radom možemo mnogo da učinimo, da ne treba samo da čekamo sredstva iz gradskih, pokrajinskih ili republičkih budžeta, nego da koristimo društvenu odgovornost kompanija koje su u mogućnosti. To je danas realizovano za naše najmlađe, ali isto tako može da se realizuje u domenu socijalne i zdravstvene zaštite." izjavio je Maglai i još jednom se zahvalio donatorima na opremanju ove ustanove.

Slavni košarkaški as, danas košarkaški radnik i humanitarac nije krio zadovoljstvo što je akcija iznedrila mnogo osmeha i zadovoljstvo onih koji su suština ove akcije.

Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

- "Ideja je nastala pre nekoliko godina u kojoj smo postigli dogovor da Eurobanka koristi moj imidž, a da se sa druge strane odrekne sredstava koje dobijaju od transakcija i time pravimo fond za ovakve akcije čiji je rezultat 24 igrališta koja smo obnovili i nastavljamo dalje." - izjavio je Vlade Divac

Vlade Divac je veliko svetsko ime, ali veliku podršku ima u svojoj supruzi Snežani Divac koja je vrlo aktivna u fondaciji i prikupljanju sredstava koji se distribuiraju kroz razne akcije.

- "Velika nam je želja da kroz ovu akciju, u ovo teško vreme, pomognemo roditeljima oko nekih briga jer danas podizati decu uopšte nije lako. Korišćenjem kartice "Veliko srce" bez nekih dodatnih troškova pomažete da još neki gradovi dobiju nova igrališta i time donesemo još više osmeha našoj deci" - izjavila je Snežana Divac.

Igralište je obnovljeno sredstvima prikupljenim kreditnom karticom „Veliko srce“ koju zajednički izdaju Eurobank EFG i Fondacija "Ana i Vlade Divac".

Fondacija "Divac" pomogla opremanje dečjeg igrališta u vrtiću "Lastavica"

- "Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem otvaranju ovog igrališta, drago mi je što je akcija Veliko srce došlo i u Suboticu da usreći naše najmlađe sugrađane. Akcija između banke Eurobank EFG i fondacije porodice Divac traje četiri godine, ovo je već 24 igralište koje smo renovirali i najdraže od svega nam je kada dođemo na ovako otvaranje vidimo nešto konkretno, vidimo sreću na dečjim licima što ovu zajedničku akciju čini vrlo konkretnom i vrlo merljivom. Kao deo ove akcije Eurobanka deci poklanja i 250 knjiga kako bismo ih motivisali i podstakli da od malih nogu neguju ljubav prema čitanju i učenju" - izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora kredita i kreditnih kartica Eurobank i pozvala dosadašnje i buduće korisnike i učesnike ove akcije da podrže ovu priču i time omoguće da se obnove još neka igrališta u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica") Svečano otvaranje novog igrališta donacijom fondacije Divac (vrtić "Lastavica")
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7644
Povezane teme

Naša Radost Subotica

jene maglai

predškolske ustanove

donacija

vlade divac

fondacija divac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.