Komentara: 1
Pregleda: 1395
Foto

„Folk music fest 2022" za vikend na Paliću

25.05.2022. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
„Folk music fest 2022", osmi po redu, održaće se predstojećeg vikenda, 27. i 28. maja, na Velikoj terasi na Paliću.
„Folk music fest 2022" za vikend na Paliću

Program počinje u petak, posle svečanog otvaranja, a prvi će nastupiti domaćini, orkestar „Juhas“, sa dve izvrsne pevačice iz Mađarske Čizmadia Hanom i Žužanom Sabo Kočiš.

- One već duže vreme nastupaju sa nama i jedva čekamo ovaj koncert, jer će biti pravi spektakl – najavljuje Gabor Juhas, organizator Festivala. – Potom sledi ansambl „Ceco“ iz Ade, koji neguju mađarske, hrvatske i bunjevačke običaje iz Potisja.

„Folk music fest 2022" za vikend na Paliću

Subota posle  podne je rezervisana za porodične programe na Velikoj terasi, izložbu narodnih rukotvorina, muzičke i plesne radionice u suorganizaciji udruženja „Talentum“ i Mičig Bele iz Novog Bečeja.

- Koncertni program počinje u 17 časova koncertom mladog tamburaškog orkestra iz Bačkog Petrovog Sela, posle čega slede dva gudačka ansambla – „Kamaraš“ iz Horgoša i „Duhaj“ iz Subotice. Tu će biti i orkestar „Panfika“ iz Mađarske koji neguje tamburašku muziku Podunavlja u Mađarskog, a posle njega sledi koncert čuvenog etnomuzičkog sastava „Etnokor“ – dodaje Juhas.

Po rečima Arpada Bakoša, člana sastava „Etnokor“ iz Subotice, značajno je što muzičari imaju priliku da sviraju na jednom ovakvom festivalu.

„Folk music fest 2022" za vikend na Paliću- „Etnokor“ smo osnovali još 1995. godine. I ovde živimo na raskrsnici Srednje Evrope sa Balkanom i sve to se nalazi u našoj muzici. Sviramo narodnu mađarsku muziku iz svoj krajeva, ali i južnog Balkana, makedonsku, a specijalno za ovu priliku spremamo jednu sevdalinku – otkriva Bakoš. – Na tamburi i violini sviraće Balša Pešikan, violinu i harmoniku Miroslav Jovančić, a ja duvačke instrumente, a imamo i bubnjara perkusionistu iz Mađarske. Cilj nam je da se svi muzički pravci nađu u jednom aranžmanu. Nadam se da će svi uživati u koncertu.

Izvor: Subotica.com
Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022" Najava muzičkog festivala "Folk music fest 2022"
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1395
Povezane teme

folk music fest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.