Komentara: 0
Pregleda: 2216

Fiskalna dijagnoza

01.06.2009. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>U zdravstvenim ustanovama u Srbiji od danas je obavezno izdavanje fiskalnih računa za preglede van zdravstvenog osiguranja koji se naplaćuju. Fiskalizacija važi za one usluge koje nisu ugovorene od starne Fonda za zdravstvenu za&scaron;titu. Subotička op&scaron;ta bolnica kupila je 10 fiskalnih kasa i obučila zaposlene da rukuju sa njom.</p>
Fiskalna dijagnoza

Fiskalizacija u zdravstvu zakonska je obaveza čija je suština opšti javni interes koji će omogućiti da se precizno zna obim obnovljenog posla i količina naplaćenog novca. Lekarska komora Srbije smatra da će fiskalizacija dovesti do smanjenja kvaliteta usluga u državnim zdravstvenim ustanovama, te poskupljenja usluga u privatnom sektoru zdravstva. Mišljenja naših sugrađana su različita.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljaević rekao je da će nove mere biti od pomoći pacijentima, jer jer će o trošku zdravstvenog osiguranja moći da koriste i privatne ordinacije. Pacijentima koji na specijalistički pregled čekaju duže od mesec dana u drzzavnoj ustanovi uz refundirane troškove takav pregled moći će da obave kod privatnog lekara.

Fiskalne kase primenjuju se od 2005. godine. Svaki dobiveni račun teba sačuvati, a osim u zdrastvenim ustanovama od danas se primenjuju i u turizmu, veterini i krojačkim radionicama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2216
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.