Komentara: 0
Pregleda: 2863

"Firme će morati da dokažu da su odložile otpad na deponiji"

31.05.2009. u 22:55h
Izvor: Blic
<p>Ministar ekologije i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je danas u Subotici da će građevinske firme ubuduće morati da dokažu da su &scaron;ut i otpad odneli na gradsku, a ne na divlju deponiju.</p>
"Firme će morati da dokažu da su odložile otpad na deponiji"

"Građevinske firme i preduzimači biće suočeni i sa rigoroznim kontrolama komunalne policije i strogim kaznama", rekao je Dulić posle obilaska radova na čišćenju dve divlje deponije u Subotici i oko jezera Palić, u okviru akcije "Očistimo Srbiju".

Dulić je rekao da je Subotica jedan od gradova koji je pozitivno odgovorio i pristupio najambicioznijoj akciji Ministartva ekologije i prostornog planiranja, ocenivši da će biti veliki uspeh ako se ove godine očisti 20 odsto nepropisno odloženog smeća u Srbiji.
"U Srbiji veliki problem predstavlja nedostatak komunalne infrastrukture i to što čak 40 odsto zemlje nije pokriveno organizovanim odnošenjem smeća", rekao je Dulić.
Prilikom obilaska očišćene Lopudske deponije na Paliću, sa koje su radnici "Čistoće" i "Zelenila" sakupili i odneli 120 kubika smeća, Dulić je naglasio da je jedan od najvećih problema akcije da se čistoća održi. On je rekao da se zalaže za uvođenje video-nadzora i strogog sprovođenja kontrole, za koju će biti zadužena novoformirane komunalne policije. Dulić je rekao i da će Ministarstvo finansirati projekat za sanaciju jezera Palić.
"Problem Palića je hroničan, nedavno smo bili suočeni sa pomorom ribe. Insistiramo da grad hitno pronađe prelazno rešenje kojim će se sprečiti dalje propadanje ribljeg fonda", poručio je Dulić.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2863
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.