Komentara: 0
Pregleda: 1576

Filmski festival "Slobodna zona" od večeras na Otvorenom univerzitetu

20.04.2018. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Filmski festival "Slobodna zona" ponovo kreće na svoju turneju po gradovima u Srbiji, među kojima je i Subotica. Izabrani filmovi prikazivaće se od danas do utorka u Filmskom klubu Otvorenog univerziteta, s početkom u 19 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.
Filmski festival "Slobodna zona" od večeras na Otvorenom univerzitetu

Pet najboljih filmova sa 13. izdanja festivala, održanog od 1. do 6. novembra prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, prikazivaće se i u ostalim gradovima Srbije, među kojima je Subotica.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora je dokumentarni film "Dan oslobođenja", koji prikazuje čuveni kontroverzni nastup rok grupe Laibach u Severnoj Koreji, poslednjoj komunističkoj "diktaturi" sveta. Njegova projekcija biće večeras u 19 časova.

Zatim će uslediti film koji je postao hit evropskih festivala 2017. i koji je na "Slobodnoj zoni" osvojio Nagradu publike, dokumentarni film "Čavela", o ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara, koji je na Berlinalu zapamćen po višeminutnim ovacijama posle filma.

Treći film koji će se prikazivati u nedelju je igrani film "Ćambra", koji je na Festivalu u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award. Ovaj uzbudljivi film prati 14-godišnjaka koji živi u maloj Romskoj zajednici i čija avantura počinje nakon što mu brat nestane.

Pretposlednjeg dana turneje "Slobodna zona", publika će imati priliku da pogleda i igrani film "Crveni pas: pravi plavi" o prijateljstvu i avanturi dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda.

Peti film na turneji biće dokumentarac "500 godina", koji prikazuje epsku priču koja je dovela Gvatemalu do odlučujuće tačke u njenoj istoriji. Film je rađen iz perspektive većinske starosedelačke populacije Maja prikazujući teškoće s kojima se borba za pravdu suočava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1576
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

festival slobodna zona

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.