Komentara: 0
Pregleda: 825

"Filmoskopija - decentralizovana kritika", projekat za mlade posvećen srpskom filmu i filmskoj kritici

20.09.2023. u 09:13h
Izvor: Subotica.com
"Filmoskopija - decentralizovana kritika" novi je poduhvat redakcije "Filmoskopija" u okviru kog će u petak i subotu, u prostorijama Udruženja "Klara i Rosa", biti organizovane aktivnosti posvećene srpskom filmu i filmskoj kritici.
"Filmoskopija - decentralizovana kritika", projekat za mlade posvećen srpskom filmu i filmskoj kritici
Foto: Kadar iz filma "Teret"

U petak od 19h, biće održano kratko predstavljanje dosadašnjeg rada redakcije "Filmoskopija" koja je i nosilac ovog projekta, a potom će biti upriličena i besplatna projekcija filma "Teret" reditelja Ognjena Glavonića.

Dan kasnije, u subotu, od 12h do 17h, na programu je radionica filmske kritike namenjena srednjoškolcima koju će voditi članovi redakcije "Filmoskopija" Katarina Koljević i Dejan Prćić. Učesnici će imati priliku da savladaju osnove filmske kritike i da pišu o filmu "Teret". Zainteresovani mogu prijaviti učešće na mejl filmoskopija@fcs.rs (mejl nasloviti: SUBOTICA-RADIONICA).

Uskoro će iz štampe izaći knjiga "Filmoskopija: odabrani tekstovi o savremenom srpskom filmu 2010 - 2023" koja donosi 32 teksta o savremenom srpskom filmu.

"Filmoskopija - decentralizovana kritika" ima za cilj razvijanje kritičke misli kod mladih, promovisanje filmske kulture i srpskog filma, decentralizaciju filmske ponude, te upoznavanje mladih sa filmskim ostvarenjima koja pokreću dijalog o akutnim problemima našeg društva.

Osim u Subotici, projekat će biti predstavljen i u Požegi, Nišu, Kragujevcu i Zrenjaninu.

Podsećamo, prostorije Udruženja građana "Klara i Rosa" nalaze se na adresi Petefi Šandora 15.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 825
Povezane teme

udruženje građana klara i rosa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.