Komentara: 6
Pregleda: 11052

Fidelinka pekara izdata u zakup slovenačkom Don Don-u

21.06.2011. u 02:00h
Izvor: RTV Yueco
Fidelinka pekara izdata u zakup slovenačkom Don Don-u

Potpisan je ugovor o zakupu "Fidelinka - pekare" sa preduzećem Don Don, koja u Srbiji proizvodi i plasira pekarski brend "Tvojih 5 minuta". Ugovorom je predviđeno da subotička pekara bude ogranak novog preduzeća "Fidelinka Pekara nova", da se proizvodi iz nje plasiraju pod brendom "Fidelinka pekara", kao i da većina radnika ostane na svojim radnim mestima u proizvodnji. Ugovor o zakupu nastao je kao posledica višemesečnih pregovora u koje su bili uključeni zainteresovani zakupci, poverioci, stečajni upravnik, Grad Subotica i gradski Sindikat.

Slovenačka pekarska industrija "Don Don" zakupila je preduzeće "Fidelinka pekara" u Subotici. Ugovor o zakupu potpisan je prošle nedelje, uz obavezu da nastave proizvodnju pod brendom "Fidelinka pekara". Fidelinkinu pekaru zakupilo je preduzeće koje posluje na tržištu Slovenije, Hrvatske i Srbije sa brendom "Tvojih 5 minuta". U Srbiji je "Don Don" većinski vlasnik pekare PDM, koja se nalazi u mestu Pudarci. Pregovori između lokalne samouprave i preduzeća vođeni su mesecima, a ono što se sada očekuje jeste nastavak proizvodnje, a kasnije i mogućnost kupovine "Fidelinka pekare".

U Agenciji za privredne registre zabeleženo je da je 18. aprila osnovano preduzeće "Fidelinka pekara nova" sa sedištem u Pudarcima, gde je i sedište zakupca, preduzeća "M.A.Č. Don Don", čiji je većinski vlasnik istoimeno Slovenačko preduzeće. "Fidelinka pekara" će funkcionisati kao ogranak novoosnovanog preduzeća, a zatupnik će biti Aleš Mozetič. Većina radnika "Fidelinka pekare" će ostati na svojim radnim mestima.

Niška AIK banka je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji krajem jula prošle godine. Dva meseca kasnije, Privredni sud u Subotici odbacio je zahtev za pokretanje stečajnog postupka u "Fidelinka pekari". Međutim, krajem marta Privredni sud u Subotici doneo je ipak rešenje o pokretanju stečajnog postupka i za Fidelinkinu Pekaru, koja je do tada bila izuzeta is stečaja, da bi krajem maja, po odluci Odbora poverilaca u Privrednom sudu u Subotici Fidelinkina „Pekara“ bankrotirala. Nakon toga je objavljen oglas o zakupu pekare, da bi prošle nedelje bio i potpisani ugovor o zakupu, što pretstavlja prvi pozitivan korak u navedenom sledu događaja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 11052
Povezane teme

Saša Vučinić

pekara fidelinka

fidelinka subotica

don don pekara

tvojih 5 minuta

fidelinka u zakupu

ištvan huđi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.