Komentara: 1
Pregleda: 4835

Fidelinka nastavlja rad pod starim imenom i novim proizvodima

21.06.2011. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Fidelinka nastavlja rad pod starim imenom i novim proizvodima

Fidelinka pekara, koja je od prošle nedelje zakupljena od strane pekarske industrije Don Don, proizvodiće smrznuta testa za tržište 6 zemalja Balkana, a u lokalu pod starim brendom 149 radnika će i dalje prizvoditi hleb, izjavio je u Subotici direktor preduzeća "Fidelinka Pekara Nova" doo Pudarci - ogranak Subotica Aleš Mozetič. Na press konferenciji, Mozetič je izneo da Don Don grupa namerava da konkuriše za kupovinu Fidelinka pekare, kada za to dođe vreme. Ta namera je sastavni deo strategije širenja i razvoja Don Don grupe, čiji je cilj da u naredne dve godine pokriva tržište hleba i peciva na području cele zemlje, i time postane jedno od najvećih preduzeća u svojoj oblasti u Srbiji.

Slovenačka pekarska industrija Don Don, njihov ogranak u Srbiji, namerava da zadrže i dalje razvija brend "Fidelinka" na teritoriji Subotice, dok će u "Fidelinka pekari", koju su zakupili prošle nedelje, pored osnovne životne namirnice, proizvoditi smrznuta testa koja će u okviru svog brenda plasirati na teritoriji Srbije. Ukupno 149 radnika u Subotici ostaje na svojim radnim mestima, zaposleni na određeno vreme pošto je pekara u zakupu, dok je 13 radnika ostalo bez posla. Sadašnjim radnicima plate neće biti smanjivane u odnosu na ranije iznose. Sva vozila i mašine koje su predmet lizinga, i obaveze po osnovu njih, zakupac je preuzeo na sebe. Don Don ima nameru da nakon zakupa konkuriše i za kupovinu Fidelinka pekare.

Niška AIK banka je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji krajem jula prošle godine. Dva meseca kasnije, Privredni sud u Subotici odbacio je zahtev za pokretanje stečajnog postupka u "Fidelinka pekari", da bi krajem marta ipak doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka i za Pekaru, da bi krajem maja, po odluci Odbora poverilaca u Privrednom sudu u Subotici - bankrotirala. Nakon toga je objavljen oglas o zakupu pekare, da bi prošle nedelje bio i potpisani ugovor o zakupu, što pretstavlja prvi pozitivan korak u navedenom sledu događaja, i to kao posledica višemesečnih pregovora u koje su bili uključeni i Grad Subotica i gradski Sindikat.

Sedište Don Don grupe je u Kranju, Slovenija. Proizvodi i plasira svoje proizvode na tržištima Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske i Bosne i Heregovine. Zakup Fidelinka pekare od strane preduzeća Don Don predstavlja još jedan korak u njihovoj strategiji širenja i razvoja, čiji je cilj da u naredne dve godine Don Don pokriva tržište hleba i peciva na području cele Srbije, i time postane jedno od najvećih preduzeća u svojoj oblasti u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4835
Povezane teme

pekara fidelinka

don don pekara

fidelinka proizvodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.