Komentara: 6
Pregleda: 4011

Festival voća u Tavankutu privukao ljubitelje jabuke s peska

28.09.2021. u 14:01h
Izvor: TV Subotica
Subotnje prepodne u Tavankutu proteklo je u znaku jabuke. Tamo je na etno salašu "Balažević" održan 11. "Festival voća i autohtonih rukotvorina", manifestacija posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i starih zanata s ciljem afirmisanja Tavankuta.
Festival voća u Tavankutu privukao ljubitelje jabuke s peska

Tavankutski festival voća okupio je brojne izlagače, ali i posetioce. Našli su se tamo domaći proizvodi, kolači, vino, rakija, voće i povrće, ali je pažnju svih odnela nadaleko poznata tavankutska jabuka s peska.

- Tavankutske jabuke uzimam jer su specifične, s peska - kaže jedan posetilac Festivala, a sa njim se slažu i meštanke Tavankuta koje dodaju da su jabuke rumene, sočne, jake i zdrave, što je, kako kažu, najvažnije. - Jabuke iz peska se redovno održavaju, ne prskaju se mnogo, navodnjava se tu i tamo, zato je tako fino.

Festival voća u Tavankutu privukao ljubitelje jabuke s peskaOrganizatori ističu da su veoma zadovoljni, što ponudom izlagača, što odazivom posetilaca i dobrim raspoloženjem koje je pratilo "Festival voća".

- Imamo uglavnom sve domaće proizvode, uglavnom su izlagači ljudi koji proizvode cele godine nešto svoje, domaće i prirodno. Tu su kolači, proizvodi od bundeva, džemovi, crvena paprika, a tu su takođe rakija i vino - objašnjava Lidija Cvijin, organizatorka Festivala u Tavankutu.

Festival voća u Tavankutu privukao ljubitelje jabuke s peska

Tradicionalnu manifestaciju u Donjem Tavankutu organizuju HKPD "Matija Gubec", Galerija prve kolonije naive u tehnici slame, OŠ "Matija Gubec" i Voćarska zadruga "Voćko".

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4011

Povezana vest

Povezane teme

festival voća

festival voća i autohtonih rukotvorina tavankut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.