Komentara: 1
Pregleda: 2396
Foto

Festival ulične odbojke "XIX Streetvolleyball" u subotu na Gradskom trgu

15.05.2019. u 12:28h
Izvor: Subotica.com
Festival ulične odbojke, turnir "Streetvolleyball" održava se po devetnaesti put u našem gradu. Ove godine turnir je zakazan za subotu, 18. maj, na staroj lokaciji - Gradski trg. Očekuje se učešće oko 150 ekipa iz 25 klubova.
Festival ulične odbojke "XIX Streetvolleyball" u subotu na Gradskom trgu

Turnir koji je prvi put održan 2000. godine ušao je u svoju drugu deceniju postojanja, a tokom duge tradicije kroz njega je prodefilovalo mnogo dece koja su nešto kasnije ostvarila profesionalne karijere i zaigrala u nekim od najpoznatijih evropskih klubova. Među njima je i osamnaestogodišnja Barbara Batinić, koja igra svoju treću sezonu za subotički Spartak, a i do nedavno je imala nastupe za nacionalnu U18 selekciju Srbije. Mlada Subotičanka je ove godine promoter "Streetvolleyball" turnira.

- Klub u kojem igram ima strategiju da posvećuje veliku pažnju razvoju mladih igračica pa ćemo tako i ove godine imati decu u više kategorija. Ovaj turnir nama koji smo bili redovni učesnici uvek je bio najdraži jer nam je to pored samog igranja odbojke bila i prilika za okupljanje i druženje sa decom iz drugih klubova. - kaže mlada Batinić - Nadam se da će nas poslužiti vreme i da će se turnir uspešno održati.

Turnir za dečake i devojčice 2004-2010. godište se kao i ranijih godina igra na sedamnaest terena koji će biti raspoređeni na Gradskom trgu. Na ovogodišnji turnir se do jučerašnjeg dana prijavilo oko 150 ekipa, iz 25 klubova, od čega su dva iz inostranstva. Prijave su još uvek u toku, a organizatori očekuju da će turnir, uz naklonost vremenskih prilika, biti jedan od najmasovnijih u istoriji.

Festival ulične odbojke "XIX Streetvolleyball" u subotu na Gradskom trgu

Po rečima Dragana Savića, osnivača i organizatora sportske manifestacije, turnir ulične odbojke "Streetvolleball" u Subotici organizuje se godinama na najvišem nivou i predstavlja jedan od jačih turnira ovog tipa u Evropi.

- Prijavili su se klubovi iz Superlige, nižih rangova, ali i škole odbojke, što je vrlo bitno za popularizaciju odbojke. Ove godine imaćemo i dva kluba iz inostranstva, u pitanju su ekipe iz Beča i iz Prijedora, Republika Srpska. - kaže Savić - Igraćemo na 17 terena, kup sistem takmičenja je i ekipa koja želi da bude prva u kategoriji mora da pobedi u svim mečevima.
 
Turnir se održava u subotu, 18. maja, a početak je u odnosu na ranije godine pomeren za 10 časova. Po programu razigravanja će biti do 12 časova, zatim slede kvalifikacije, da bi od 14 do 17 časova bili igrani mečevi finala u svim kategorijama. Devojčice će igrati u šest uzrasnih kategorija, dok će dečaci nastupiti u tri.

Organizaciju turnira i ove godine pomogli su Gradski resor omladine i sporta i Sportski savez Subotice.

Izvor: Subotica.com
Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball Najava turnira ulične odbojke - IXX Streetvolleyball
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2396
Povezane teme

streetvolleyball

streetvolleyball turnir

street volleyball

ulična odbojka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.