• Pregleda: 1080

Festival nauke sutra u OŠ "Kizur Ištvan"

Festival nauke, drugi po redu, održaće se u petak, 15. novembra, u fiskulturnoj sali OŠ "Kizur Ištvan" od 16 do 18 časova. Program je namenjen pre svega budućim đacima prvacima, ali i svim malim i velikim zaljubljenicima u nauku.
Festival nauke sutra u OŠ "Kizur Ištvan"

Druženje sa naukom u OŠ "Kizur Ištvan" zajednički organizuju nastavnici, učitelji i đaci škole u želji da budućim prvacima, svojim vršnjacima i njihovim roditeljima predstave nastavne i nenastavne predmete na zanimljiv način.

- Radiće se razni eksperimenti iz hemije i fizike, deca će moći da se upoznaju sa aktivnostima koje đaci izvode na vannastavnim sekcijama, odnosno na dramskoj sekciji, snalaženju u saobraćaju, kao i našu muzičku sekciju i hor "Iskončići". Biće tu i prezentacije veština, gde će profesori fizičkog vaspitanja postaviti poligone, tako da će svi zainteresovani moći da se priključe i učestvuju - najavljuje Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

Na prošlogodišnjem festivalu najveću pažnju privukao je štand robotike, na kojem će i ove godine biti predstavljena najnovija dostignuća iz oblasti tehnike i tehnologije, kao i čokoladna fontana kroz koju će se prisutni upoznati sa procesom topljenja čokolade, uz neizostavnu degustaciju.

- Dakle, svaki predmet, svaka sekcija biće predstavljeni na zanimljiv način, onaj izvoran način na koji smo svi nekako zaboravili, jer se često držimo samo onoga što piše, zato pozivam sve buduće i sadašnje učenike, njihove roditelje i sve zaljubljenike u nauku da nam se pridruže - pozvao je Anđelović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.