Komentara: 0
Pregleda: 3013
Foto

Festival mladih pijanista od 28. novembra do 1. decembra

25.11.2019. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Festival mladih pijanista "Pianissimo" održaće se od 28. novembra do 1. decembra, a pored takmičarskog dela programa, koji će ove godine po prvi put biti međunarodnog karaktera, festival će obeležiti i dva koncerta u Velikoj većnici Gradske kuće. Ulaz na sve događaje je besplatan.
Festival mladih pijanista od 28. novembra do 1. decembra

Ovogodišnji festival otvoriće koncert mladog umetnika Aleksandra Đermanovića u četvrtak, 28. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s počekom u 19 časova i 30 minuta. Đermanović će takođe biti i u sastavu stručnog žirija, koji će ocenjivati takmičare iz kategorija srednjih muzičkih škola i studenata visokostručnih ustanova.

- On je vrlo uspešan kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Završio je specijalističke studije u Salzburgu, master i prestižne studije na Kraljevskom koledžu u Londonu, gde je radio i kao asistent, a trenutno je viši stručni saradnik novosadske Akademije umetnosti. Na koncetru će izvesti Betovenove sonate, Listove balade i Rahmanjinove solo pesme - najavila je Andrea Der Milovanović, jedna od organizatorki festivala.

Festival mladih pijanista od 28. novembra do 1. decembra

Narednog dana uslediće takmičarski deo programa, koji će ove godine po prvi put biti međunarodnog karaktera. 

- Takmičenje će se odvijati 29. i 30. novembra u prostorijama Muzičke škole Subotica. Mladi pianisti će se takmičiti u 10 kategorija, uzrasta od 7 do 19 godina, što znači da smo ove godine po prvi put uveli i kategoriju za studente Akademija iz Srbije i inostranstva. Za njih, takmičenje će početi u petak od 13 časova, dok će za takmičare iz mlađe kategorije biti u subotu od 10 časova i 30 minuta - rekla je Kristina Mate, organizatorka festivala. 

Festival će zatvoriti Gala koncert najbolje plasiranih takmičara, koji će se održati u nedelju, 1. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo 2019"
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3013
Povezane teme

festivala mladih pijanista pianissimo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.