Komentara: 5
Pregleda: 4714
Foto

"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

01.04.2019. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Biz ekipa "Fantastic four" i Kod ekipa "Undefined" pobednici su ovogodišnjeg "BizKod" takmičenja u realizaciji poslovnog problema i programiranju koji organizuje Infostud grupa, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom i Visokom tehničkom školom strukovnih studija.
"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

Gotovo 34 sata bez sna, ali sa pobedničkom poslovnom idejom i nagradom u rukama, najuspešnija Biz ekipa "Fantastic four" koju čine Bojan ĐukićEmil Josif Rotar, Dušan Maletić i Nebojša Mušorinski, pronašla je način kako da olakša kupovinu nekretnina budućim kupcima uz pomoć elektronskog kalkulatora za kredite, koji su implementirali na sajt "4zida".

- Ovo je fantastičan uspeh za nas i jedna kruna našeg prijateljstva zato što svi zajedno studiramo i sam sa većinom ovih kolega sam dosta dugo i cimer, tako da smo sa ovom nagradom zaokružili celu priču. Želeo bih da se zahvalim Infostudu koji nam je dao odličnu priliku da naučimo nešto novo, našim mentorima koji su bili tu da nam pomognu i usmere nas na pravi put, kao i Ekonomskom fakultetu bez kojeg ne bismo bili tu - rekao je Bojan Đukić iz tima "Fantastic four".

"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

Pobednička ekipa Kod dela takmičenja "Undefined" koju čine Radivoje Pupovac, Luka Patarčić, Miloš Jovanić i Stefan Gašparić, takođe je provela besanu noć, kako bi omogućila HR službama da u budućnosti primenjuju automatizovan sistem konkurisanja kandidata za posao, umesto zvanja i zakazivanja razgovora.

- U početku je nam je bilo zanimljivo, a onda je postalo sve teže i teže. Neko od nas je čak i pokušao bar malo da odspava, ali nismo uspeli, tako da smo celu noć radili do kraja. Svi smo se podjednako trudili i radili one zadatke koji nam najviše leže. Nagrada nam znači, ali nam mnogo više znači celo ovo iskustvo koje smo dobili dok smo bili ovde i vreme koje smo tu proveli - naglasio je Radivoje Pupovac iz tima "Undefined".

"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

Ovogodišnje, četvrto po redu "BizKod" takmičenje, okupilo je 12 timova koji su odmerili snage u Biz i 7 timova koji su se nadmetali u Kod delu takmičenja, a prema rečima Branimira Gajića, direktora Infostud grupe, svi učesnici su, bez obzira na postignuti rezultat, pobednici, jer su doneli aktivnu odluku da učestvuju u nečemu potpuno novom i nepoznatom.

- Pobednici ste zato što ste bili aktivni u svom životu i to vam je moj savet za budućnost, nemojte da čekate da se stvari dese, već načinite aktivne korake ka onome što želite. Realnost je da će vam se u manjem broju slučajeva stvari, ljudi i događaji dešavati onako kako želite, dok ćete u većem broju slučajeva morati da napravite korak da uradite ono što želite - poručio je učesnicima Gajić.

"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

Prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole stukovnih studija, osvrnuo se na početak i nastanak "BizKod" takmičenja, dodajući da je ono nastalo spontano, s ciljem da okupi talentovane mlade ljude i postane dobro prepoznatljiv brend Subotice.

- Želeli smo da se nešto desi, da malo prodrmamo ovu Suboticu i pokušamo da motivišemo mlade ljude da ne idu odavde, već da ovde pokušaju da se afirmišu u poslu koji vole i rade. Veoma mi je drago što sam deo toga i što mogu da učestvujem u ovome zajedno sa svim profesorima i studentima, a kroz svako ovo takmičenje vidim mlade generacije koje će stasati u buduće inženjere i ekonomiste na koje smo ponosni - istakao je Čović.

"Fantastic four" i "Undefined" pobednici četvrtog "BizKod" takmičenja

Dekan Ekonomskog fakulteta, dr Aleksandar Grubor, poželeo je studentima mnogo uspeha u daljim izazovima, ali i da se dobro odmore i naspavaju nakon ovog takmičenja.

- Bila je ovo lepa prilika za sve nas sa Ekonomskog fakulteta da se družimo sa vama ova dva dana, a vaše vreme tek dolazi i ovo je bila mala proba i demonstracija onoga što će vas za koju godinu čekati - zaključio je dr Grubor.

Izvor: Subotica.com
BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente BizKod#4 - takmičenje za kreativne i inovativne studente
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 4714
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

infostud

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

branimir gajić

bizkod takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.