Komentara: 5
Pregleda: 2967

Fabričke hale umesto vojničkih spavaonica

20.10.2009. u 12:28h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Fabričke hale umesto vojničkih spavaonica

Subotica je konačno uspela da dobije jednu od praznih kasarni, koje je pre gotovo desetak godina, tada Vojska Srbije i Crne Gore, napustila nakon reorganizacije. Na taj način grad je došao do zemljišta na kojem će početi formiranje nove industrijske zone. Ovaj postupak prenošenja prava vojne imovine na grad Suboticu trajao je godinama, a Vlada Srbije je praktično tek ovih dana odobrila razmenu imovine između Ministarstva odbrane i grada Subotice.

Subotica je dobila pravo korišćenja nepokretnosti koju čini vojni kompleks na Karađorđevom putu, ukupne površine od 1, 94 hektara, a zauzvrat lokalna samouprava je Ministarstvu odbrane prenela pravo korišćenja pet stanova u Trogirskoj ulici, čija je ukupna površina 260 kvadratnih metara.

Procenu imovine je uradila Poreska uprava, a taj postupak je više puta poništavan i ponovo rađen, zbog čega je i zamena nepokretnosti u nekoliko navrata odlagana. Prema konačno prihvaćenoj proceni, tržišna vrednost vojnog kompleksa iznosi 8,438 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2967
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.