Komentara: 0
Pregleda: 2072

Evropski turniri na subotičkim terenima

07.03.2009. u 08:29h
Izvor: Blic
<p>Osim Evropskog prvenstva u elektronskom pikadu, koje je na programu 13. i 14. marta, a na kome će učestvovati 300 takmičara iz 20 zemalja, narednih nekoliko meseci u Subotici će biti održano jo&scaron; nekoliko velikih sportskih manifestacija.</p>
Evropski turniri na subotičkim terenima

Subotičani će moći da prate kvalifikacioni turnir za seniorsko svetsko prvenstvo za odbojkašice, kvalifikacije omladinskih fudbalskih reprezentacija za šampionat Starog kontinenta, zatim meč ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Nemačke, koji odlučuje o učesniku na prvenstvu Evrope.

Josip Marković, predsednik skupštine ŽOK „Spartak", rekao je da je dobijanje domaćinstva kvalifikacionog turnira za SP u ženskoj odbojci, kruna višedecenijskog rada i zahvalio se lokalnoj samoupravi na velikoj podršci.

- Za sada je sigurno da će, osim naše reprezentacije, u Subotici gostovati selekcija Španije, dok će preostala dva učesnika turnira biti poznata nakon uvodnih kvalifikacija. Naš tim brani bronzu za svetske smotre odbojke - ističe Marković.

Na terenima fudbalskih klubova „Spartak Zlatibor voda", „Bačka 1901" i „Tavankut", biće održane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo omladinskih fudbalskih reprezentacija. Osim naše selekcije, učestvovaće Mađarska, Finska i Austrija.

- Dobili smo organizaciju turnira jer smo uvek bili dobri domaćini svim fudbalskim reprezentacijama i posedujemo veliki turistički potencijal. Treba da pokušamo da učinimo sve kako bismo kvalitet terena i pomoćnih objekata podigli na viši nivo - kaže Sive Mačković, predsednik FK „Tavankut".

Tradicionalni deveti turnir u uličnoj odbojci biće održan u Subotici sredinom maja na centralnom gradskom trgu.

- Pre devet godina igrali smo na dve mreže, a sada na blizu 20. Učestvovaće preko hiljadu mladih odbojkašica i odbojkaša iz čitave zemlje, a za sve učesnike obezbedićemo odgovarajuće plakete, medalje ili pehare - rekao je Dragan Savić iz OK „Volleyball 2000", koji je organizator takmičenja.

Omladinski KK „Spartak" biće domaćin velikom međunarodnom turniru za kadete i pionire, na kome će igrati preko 300 učesnika, biće organizovano niz manifestacija vezanih za školski sport, zatim „Super Enpi kup", koji će ugostiti 1.000 karatista iz više evropskih zemalja, a u junu će biti odigran kvalifikacioni meč ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Nemačke.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2072
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.