Komentara: 8
Pregleda: 2574

Evropska nedelja preduzetništva i u Subotici

18.11.2014. u 17:18h
Izvor: RTV Yueco
U toku je Evropska nedelja preduzetništva. Tim povodom Regionalna privredna komora Subotica organizovala je susret zainteresovanih preduzetnika sa predstavnicima agencija, institucija i lokalne samourave kako bi ih upoznali sa mehanizmima podrške koji im stoje na raspolaganju.
Evropska nedelja preduzetništva i u Subotici

Jedna od adresa za pomoć u preduzetničkim poduhvatima, kako je prezentovano na današnjem savetovanju, jeste Regionalna razvojna agencija Panonreg. U ovoj agenciji preduzetnici mogu dobiti sve informacije o dostupnoj pomoći. Do sada je preko ove agencije podneto više od 60 aplikacija ka domaćim fondovima, njihove obuke prošlo je oko 100 preduzetnika, a mentorska podrška je pružena za oko 40 privrednih subjekata.

Lokalna samouprava, u nameri da poboljša preduzetništvo, sprovodi niz aktivnosti – sajam privrede, smanjivanje cene zakupa, smanjivanje cene grejanja, a u narednom periodu se planira ponovno formiranje Fonda za privredu.

Evropska nedelja preduzetništva je promotivna kampanja Evropske komisije, koja ima za cilj promociju preduzetništva kroz organizaciju niza promotivnih događaja različitih organizatora, kao i da informiše preduzetnike o institucijama koje pružaju podršku razvoju MSP na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou. Inicijativom u Srbiji koordiniraju Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije.

Preduzetnicima su na raspolaganju i usluge Udruženja preduzetnika, Biznis inkubatora i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koji su se takođe predstavili okupljenima u komori.

Izvor: RTV Yueco
Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva Privredna komora: Evropska nedelja preduzetništva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2574
Povezane teme

privredna komora

nedelja preduzetništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.