• Pregleda: 2188

Evropska nedelja preduzetništva i u Subotici

U toku je Evropska nedelja preduzetništva. Tim povodom Regionalna privredna komora Subotica organizovala je susret zainteresovanih preduzetnika sa predstavnicima agencija, institucija i lokalne samourave kako bi ih upoznali sa mehanizmima podrške koji im stoje na raspolaganju.
Evropska nedelja preduzetništva i u Subotici

Jedna od adresa za pomoć u preduzetničkim poduhvatima, kako je prezentovano na današnjem savetovanju, jeste Regionalna razvojna agencija Panonreg. U ovoj agenciji preduzetnici mogu dobiti sve informacije o dostupnoj pomoći. Do sada je preko ove agencije podneto više od 60 aplikacija ka domaćim fondovima, njihove obuke prošlo je oko 100 preduzetnika, a mentorska podrška je pružena za oko 40 privrednih subjekata.

Lokalna samouprava, u nameri da poboljša preduzetništvo, sprovodi niz aktivnosti – sajam privrede, smanjivanje cene zakupa, smanjivanje cene grejanja, a u narednom periodu se planira ponovno formiranje Fonda za privredu.

Evropska nedelja preduzetništva je promotivna kampanja Evropske komisije, koja ima za cilj promociju preduzetništva kroz organizaciju niza promotivnih događaja različitih organizatora, kao i da informiše preduzetnike o institucijama koje pružaju podršku razvoju MSP na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou. Inicijativom u Srbiji koordiniraju Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije.

Preduzetnicima su na raspolaganju i usluge Udruženja preduzetnika, Biznis inkubatora i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koji su se takođe predstavili okupljenima u komori.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

8
Uvek u pravu Odgovori
Nama ne bi pomoglo ni da je samit grupe "G20" održan u gradskoj kući i stoga objavljujte neke vesti s ove planete.
Furija Odgovori
Sve provedene ekipe za maznjavanje novca...
baćo Odgovori
Na ovom skupu najmanje je bilo privrednika i preduzetnika a previše parazita iz komora, agencija, direkcija, kancelarija itd. Puno babica kilava deca, a tuđa ruka svrab ne češe.
city woman Odgovori
Mogli bi da smanje poreze, time bi najbolje pomogli.
nezaposlen Odgovori
Još jedno mlaćenje prazne slame, tribinu i savete daju propali privrednici koji samo znaju lepo da pričaju, svi su se oni uvukli u neku stranku zauzeli dobro plaćene fotelje i sad se sastaju i slikaju.
Od svega ovoga niišta se sjate "novinari" pa misle da je ovo bitan događaj, a u stvari građanima Subotice se od ovakvi beskorisni cirkusa povraća.
dragan Odgovori
Koja ekipa samo fali prijesednik komore ''veliki''privrednik da bih ekipa bila kompletna...
Nebitno Odgovori
U sistemu koji NEMA tržište i tržišnu ekonomiju, NE MOŽE da bude pozitivne privredne aktivnosti a samim tim ni POZITIVNOG preduzetništva. Privatno preduzetništvo u najvećem obimu na ovim prostorima otpočelo je 1988. godine masovnim otvaranjem radnji i preduzeća. Od tada sve vreme, pa i decenijama pre toga, država zastupa koncept POLITIČKE a ne TRŽIŠNE ekonomije a u njoj ništa ne funkcioniše po tržišnim principima nego po političkim. To je objašnjenje zašto decenijama privredno i ekonomski propadamo - privredu i ekonomiju ne vode stručni i uspešni privrednici nego nestručni i neuspešni političari. Ono što režim privredno i ekonomski "radi" i propagira samo je još jedna od mnogobrojnih demagogija koja od krajnjih rezultata ima samo GUBITKE koje režim uvek pokriva iz budžeta. Ali, novca u budžetu nema više, nema ni kredita ni donacija ni pozajmica, nema ni za plate ni za penzije... Nema, kraj, konec, finito, ende... Privreda više NIJE luda da plaća enormno velike i često izmišljene namete samo da bi nestručni i neradni JAVNI sektor bio podmiren. Nažalost, najviše ispaštaju penzioneri jer oni nisu u stanju da manjak "namaknu" na razne poznate načine, mitom i korupcijom koja je zastupljena u javnom sektoru. Itd, itd... Ne mogu više da pišem. Radim to godinama. Nema svrhe!
joska Odgovori
Iznesen plan i program u PKS-u je bilo krajnje besmisleno za generaciju preduzetnika koji posluju u ovoj deceniji jer njihovi planovi se zasnivaju na 30godisnjem planu (Pisem realno jer Srbija nema ni para ni volju ni ljudstvo to da uradi sto su predstavili). zao mi je ali ovo je jos jedan pokazatelj da ovde nema buducnosti. Meni je bila samo potvrda da pakujem prnje i ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.