Komentara: 5
Pregleda: 2549

EU finansirala učenje jezika sredine za policiju

10.10.2011. u 16:37h
Izvor: Dnevnik "Danas"
EU finansirala učenje jezika sredine za policiju

U okviru programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije (Cross Border Cooperation HUSRB) , Ministarstvo unutrašnjih poslova, Srednja škola unutrašnjih poslova i Centar za osnovnu policijsku obuku, sprovodi projekat „Granice bez prepreka“ (Boundless Borders) u oblasti saradnje u policijskoj obuci. Cilj programa je da potpomogne zajednički razvoj mađarsko–srpskih pograničnih područja uz podršku Evropske unije, kako bi se stvorio harmonični i kooperativni region sa održivim i bezbednim okruženjem.

U okviru projekta organizovan je i kurs mađarsko–srpskog jezika za policijske službenike MUP-a kojima mađarski nije maternji jezik. Na svečanosti održanoj povodom završetka kursa na Otvorenom univerzitetu, koji je i realizovao edukaciju, dodeljene su diplome polaznicima kursa. Polaznici su inače bili policajci iz segedinske Škole policije i Centra za osnovnu obuku policije u Sremskoj Kamenici. U je ovaj projekat finansirala sa 300.000 evra, od čega je Srbiji pripalo 181.000.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2549
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Policija Subotica

kursevi na Otvorenom univerzitetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.