Komentara: 2
Pregleda: 2782

Emitujemo snimak predstave "Mnogo vike ni oko čega" subotičkog pozorišta

31.03.2020. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, nastavljamo da emitujemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje su se igrale proteklih godina na "daskama koje život znače" u našem gradu. Večeras na programu je predstava Vilijama Šekspira "Mnogo vike ni oko čega" u režiji Olivere Đorđević, koja se emituje u čast nedavno preminulog glumca Svetislava Đorđevića, koji je u njoj glumio.
Emitujemo snimak predstave "Mnogo vike ni oko čega" subotičkog pozorišta

Svetislav Đorđević Vića rođen je u Sićevu 1946. godine, a 1967. godine je iz Niša došao u Suboticu i postao član Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri, glumio je u preko 100 predstava, učestvovao u snimanju televizijskih drama, filmova i serija, među kojima su najznačajnije "Breme" Vuka Babića, "Veliki transport" Veljka Bulajića i "Bolto". U subotičkom pozorištu ostvario se u mnogim ulogama, a poseban pečat dao je Stojanu u predstavi "Koštana", Fedonu u "Sokratovoj odbrani i smrti", Frenkiju u komadu "Gospođa Deli ima ljubavnika", Kristoferu u predstavi "Mišolovka", Fjoklu u "Ženidbi", Uglješi u "Pelinovu", Orinu u komadu "Crnina pristaje Elektri", Jegoru u "Samoubici", Krištu u "Ribarskim svađama", dok je pred odlazak u penziju igrao u predstavama "Leons i Lena" i "Mnogo vike ni oko čega“.

Zbog aktuelne situacije u zemlji, Narodno pozorište nije u mogućnosti da organizuje komemoraciju svom kolegi, zbog čega su odabrali da u njegovu čast ovog utorka emituju predstavu "Mnogo vike ni oko čega" po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Olivere Đorđević, koja je premijerno izvedena 2007. godine. Predstava će se emitovati u 19:30 časova putem Fejsbuk stranice naše medijske kuće, a biće vidljiva i na ovoj najavnoj objavi. Predstavu će biti moguće pogledati u naredna 24 časa, nakon čega ćemo je obrisati.

NASTAVAK U ČETVRTAK - Na programu u četvrtak, 2. aprila, biće predstava "Tramvaj zvani želja" po tekstu Tenesi Vilijamsa, koju je režirao Ivan Leo Lemo, dok će u subotu, 4. aprila, publika moći da uživa u koncertu glumaca Narodnog pozorišta.

U predstavi su igrali Miloš Stanković, Jovan Ristovski, Zoran Bučevac, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić, Ljubiša Ristović, Branko Lukač, Nebojša Čolić, Đorđe Simić, Svetislav Đorđević, Suzana Vuković, Ivana Fotez/Jelena Mihajlović, Snežana Jakšić, Vesna Kljajić Ristović i Kristina Jakovljević. Vojnici i čuvari su bili Mladen Konc, Čaba Sabo Cibolja, Darko Mačković, Atila Feher i Albert Vujković. Scenografiju potpisuje Diana Radosavljević Milović, dok je za kostime bila zadužena Milica Grbić Komazec. Inspicijent i sufler je bila Vesna Suvorova, a pijanista Maćaš Murenji.

Podsetimo, od uvođenja vanrednog stanja, Narodno pozorište je zatvoreno za posetioce, te su samim time i predstave koje su bile predviđene u ovom periodu odložene do daljeg. Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja Drame na srpskom jeziku, Narodno pozorište je odlučilo da svakog utorka, četvrtka i subote na svom Jutjub kanalu emituje predstave u "pozorišnom terminu", od 19:30 časova.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno uz predstave subotičkih pozorišnih umetnika. Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2782
Povezane teme

Narodno pozorište

vanredno stanje

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.