Komentara: 24
Pregleda: 27815
Foto

Eksplozija butan boce srušila kuću, jedan muškarac povređen

12.09.2019. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
U Ulici grožđa, u domu I. S. (1959) danas prepodne došlo je do eksplozije, najverovatnije prouzrokovane curenjem gasa iz plinske boce. Tom prilikom I.S. je lakše povređen, a kuća je u potpunosti uništena.
Eksplozija butan boce srušila kuću, jedan muškarac povređen

Stanare ove ulice u naselju Bajski Vinogradi (MZ "Peščara") oko deset ujutru prepao je snažan prasak od koga su se tresli prozori i vrata. Kada su izašli na ulicu imali su šta da vide - kuća njihovog vremešnog komšije bila je do temelja srušena a on zatrpan ispod greda i ostataka zidova.

- Odmah smo zvali Hitnu pomoć i vatrogasce da dođu, pokušali smo da mu pomognemo ali nismo mogli jer je bio skroz zatrpan. Bio je svestan, rekao je da je seo na krevet i zapalio cigaretu kada je kuća ekplodirala - pričaju vidno potrešene komšije. - Plinska boca je cela pa pretpostavljamo da je gas negde curio ili je ispuštalo crevo, a možda nije bilo dobro povezano. Možda ga je to što je bio na krevetu spasilo, jer je bio u uglu a ne nasred sobe.

Eksplozija butan boce srušila kuću, jedan muškarac povređen

Hitna pomoć i vatrogasci su vrlo brzo stigli na lice mesta, ali je izvlačenje povređenog čoveka trajalo dva sata.

- Pacijent, star 60 godina, je bio svestan, noga mu je bila najviše zatrpana i zato je izvlačenje trajalo toliko dugo. Nije životno ugrožen, ali zbog povreda i opekotina u gornjem delu tela on je odmah odvežen u Opštu bolnicu, gde će mu se raditi dalji pregledi - kažu u Službi hitne medicinske pomoći.

Povređeni čovek živi sam, te niko drugi nije pretrpeo posledice ove eksplozije. Njen jedini svedok je pas, koji je, vidno preplašen i uznemiren, ostao sam u dvorištu da čeka svog gazdu da se vrati.

Eksplozija butan boce srušila kuću, jedan muškarac povređen

Izvor: Subotica.com
Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije Na mestu eksplozije gasne instalacije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 27815
Povezane teme

mz peščara

eksplozija

butan boce

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.