Komentara: 1
Pregleda: 1814

Ekslibrisi u Gradskoj biblioteci

16.02.2018. u 15:25h
Izvor: TV Subotica
Povodom Dana državnosti, u Gradskoj biblioteci je otvorena izložba pod nazivom „Ekslibris u Srbiji“ autorke Olgice Stefanović i predstavljena je knjiga „Vlasnici ekslibrisa u Srbiji“ autora Dušana Salatića.
Ekslibrisi u Gradskoj biblioteci

Kada je Dušan Salatić pre gotovo 40 godina došao u posed knjige koje je imala ekslibris i to baš subotičke Biblioteke, počelo je njegovo interesovanje i istraživanje koje je rezultiralo knjigom „Vlasnici ekslibrisa u Srbiji“.

Na izložbi u Biblioteci predstavljeni su vredni ekslibrisi svetski poznatih grafičara, kao i istorija ekslibrisa kod Srba, kao i savremenih srpskih umetnika, objašnjava autorka Olgica Stefanović.

Ekslibrisi postoje više od 500 godina, od pronalaska Gutenbergove mašine, pa sve do danas. U Novom Sadu već dvadeset godina postoji Ekslibris društvo Vojvodine koje čuva njihovu tradiciju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1814
Povezane teme

promocija knjige

gradska biblioteka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.