Komentara: 0
Pregleda: 2154

Ekološki dokumentarci oduševili publiku

24.07.2011. u 17:45h
Izvor: RTV Yueco
Ekološki dokumentarci oduševili publiku

U okviru pratećeg programa Festival Evropskog filma na Paliću po četvrti put su bili uvršeni ekološki dokumentarci. Ekodoks je i ove godine obuhvatio filmove na temu zaštite životne sredine iz Francuske,Italije, Rumunije i Nemačke. U okviru pratećeg programa ekoloških filmova, Ekodox prikazano je šest dokumentarnih filmova različite tematike, koji imaju za cilj da nas upozoravaju i nateraju da nešto sami preduzmemo po pitanju očuvanja okoline.

Francuski film “Severn, glas naše dece” zatvorio je četvrti “Eko doks”. Prikazano je šest dokumentara u sali bioskopa “Lifka”. Francuski film govori o devojčici Sever koja se na prvom Zemaljskom samitu održanom u Rio de Ženeiru 1992. godine, obratila celoj planeti. Osamnest godina situacija ostaje ista, političari pričaju i obećavaju, a stanje životne sredine se ne menja. Subotička biblika je ove godine bila oduševljena izborom filmova.

Na svečanom zatvaranju “Ekodoksa” prisutnima su se obratili filmski selektor, Igor Toholj i u ime organizatora, Otvorenog univerziteta i Udruženja TERRA’S, Snježana Mitrović.Sledeće godine u planu je da festival bude interaktivan i da prisustvuju reditelji ili scenaristi ekoloških dokumnetaraca.

Tokom trajanja programa “Ekodoksa” u foajeu bioskopa, postavljena je izložba fotografija umetnika, Đorđa Suvajdžića i Ante Tabaka, pod nazivom „Likovne čari prirode“. Pored toga, sa svojim prigramima i materijalima predstavile su se i nevladine organizacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2154
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

ekološki dokumentarci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.