• Pregleda: 3021

Ekološka ulica privukla Subotičane

Ekološka ulica privukla Subotičane

Juče je otvorena Ekološka ulica ispred Gradske kuće. Subotičani u šetnji kroz nju imali su priliku da se upoznaju sa radom lokalne samouprave, preduzeća, nevladinih organizacija, rasadnika i drugim ustanovama koje se bave zaštitom životne sredine. Ekološke organizacije imale su priliku da se prezentuju preko promotivnog materijala. Ekološka ulica je otvorena povodom 5.juna Svetskog dana zaštite životne sredine.

Ekološka ulica juče je privukla naše najmađe sugrađanje. Najviše im se dopao štand Zološkog vrta Palić, kao i zabavni program.

Kao i ranijih godina najposećeniji štand bio je Zološkog vrta na Paliću. Za razliku od predhodnog perioda kada su donosili zmije, tarantule guštere kako bi podstakli naše najmlađe da zavole teraristiku, juče su organizovali zanimljivu igricu. Deca su trebala da zavuku ruku u kutiju, opipaju životinju i pogode koja je . Ukoliko su pogodili šta se krije u svih pet kutija dobili su i poklon.

Obeležavajći Svetski dan zaštite životne sredine juče je grad pripremio građanima ekološku ulicu. Posetioci su i ove godine imali priliku da pišu ekološke slogane i poruke. Ekološke organizacije su imale priliku da se predstave preko promotivnih materijala, kao i raznih zabavnih igara iz kojih su građani više saznali iz oblasti ekologije.

Ekološka ulica je upriličena ispred Gradske kuće kod Plave fontane od 18 do 20 časova. Organizatori su zadovolji Ekološkom ulicom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.