• Pregleda: 4481

Ekipa VTŠ nažalost bez plasmana za nastavak takmičenja na Imagine Cup 2012

Sa velikim ambicijama i sa skromnom podrškom krenuli su na daleki put, u pohod na Sidnej, na Imagine Cup 2012. U izuzetno jakoj konkurenciji tehnološki mnogo razvijenijih svetskih sila - ponosni i zadovoljni, iako bez ulaska u TOP20, završavaju svoje takmičarsko učešće ali ne i afirmativno reprezentovanje škole, grada i države. Manifestacija traje do 10. jula.
Ekipa VTŠ nažalost bez plasmana za nastavak takmičenja na Imagine Cup 2012

Ekipa „CatchCake” sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici nastupila je 7. jula na svetskom finalu „Imagine Cup 2012” sa prezentacijom svog projekta.

Nažalost, u izuzetno jakoj konkurenciji od 74 tima država iz čitavog sveta, naši studenti nisu uspeli da se plasiraju među 20 najboljih ekipa sveta. U 20 najbolje plasiranih ekipa nalaze se zemlje kao što su Australija, Kina, Koreja, Irska, Nemačka, Singapur, Slovenija... 

Kompletan spisak 20 najbolje plasiranih ekipa mozete pogledati ovde.

Zalaganje i posvećenost bili su na vrhunskom nivou, u ovakvoj konkurenciji jednostavno nije moglo bolje

”Lično sam zadovoljan učešćem ekipe, postigli smo veliki uspeh dolaskom na SVETSKO FINALE i ponosan sam na marljivost i posvećenost svakog člana ekipe. Ovo je bilo veliko iskustvo za nas kroz koje smo imali prilike da se upoznamo sa novinama u razvoju softvera na globalnom nivou. Žiri je bio korektan i veoma zainteresovan za naš projekat ali ipak nismo prošli dalje.

Organizatori su nam pružili maksimalnu podršku u svakom pogledu - jako su ljubazni i pitaju nas razne stvari o našem projektu i zemlji. U svakom slučaju ovu priliku smo iskoristili i za sklapanje novih poznanstava i potencijalnih saradnji. Veliku pažnju smo takođe dobili i od zemalja iz našeg neposrednog okruženja. Podršku smo imali i u vidu navijača od strane predstavnika Telekoma Srbije koji su nas posetili u našem privremenom radnom okruženju” - kaže mr Zlatko Čović, mentor naših predstavnika i profesor na VTŠ

Studenti imaju mogućnost da učestvuju u nagradnim igrama gde ih očekuju vredne nagrade. Nakon svečanog otvaranja takmičenja svaki od studenata je dobio na poklon Nokia Lumia 800 mobilni telefon od sponzora. U narednim danima ostale su aktivnosti na kojima ćemo ponosno predstavljati sebe, svoju školu, svoj grad i državu.

Podrška prijatelja i saradnika odigrala je važnu ulogu

„Hvala jos jednom svima koji su svim srcem bili uz nas, koji su nam dali podršku u svakom pogledu i koji su navijali za nas. Zahvalio bih se i kolektivu Visoke tehničke škole strukovnih studija koji su bili uz nas svo vreme i koji su pomno pratili dešavanja. Veliku zahvalnost na svoj ukazanoj pomoći, pažnji i podršci želim da uputim sajtu subotica.com kao i našem poznatom biznis brendu kompaniji „Infostud” koji su prepoznali prave vrednosti i koji su iste umeli da cene.” - dodaje mr Zlatko Čović

Veliko i nezaboravno iskustvo

”Nažalost plasman u drugi krug finala nam je izostao ali smatram da nemamo razloga da budemo razočarani. U skromnim uslovima uradili smo projekat pošteno, odgovorno i sa puno uloženog vremena i truda tako da smatram da smo dobro predstavili Srbiju i da smo dali svoj trenutni maksimum. Što se celokupnog iskustva tiče, mislim da je organizacija na vrhuncu i da je Microsoft stvarno dao sve od sebe da organizuje a zatim i omogući nezaboravnu radnu i društvenu atmosferu kao i iskustvo koje će se pamtiti. Jako smo zahvalni svima koji su nas podržavali i nadamo se da nismo nikoga razočarali„ - kaže jedan od studenta u timu VTŠ-a, Ištvan Balog

Dolazak u Sidnej i srdačan doček na aerodromu

Ekipa se aklimatizuje na vremensku razliku i klimatske uslove

Našlo se ipak vremena za pauzu

Legendarni Rob Miles

Da se zna odakle dolaze...

Spremni!

Poslednje tehničke pripreme pred prezentaciju

Satnica tačmičenja

Poklon sponzora svim učesnicima Imagine Cupa 2012

povezane teme

4
Гардиста Odgovori
Ово никако није мали резултат, показали су да вреде и мислим да оваквим тимовима треба пружити подршку...финансијску, а самим тим ће доћи и морална подршка. Ови људи су ствараоци у правом смислу речи, чак и у овим тешким временима...можемо да се угледамо на њих. На делу су показали да су племенити људи, њихов пројекат је усмерен на помоћ слепим људима, а не, на пример, побољшавања већ постојећег луксуза. Размислите о томе. Ово су квалитетни ЉУДИ.
madman Odgovori
Ma za nas ste najbolji!!! samo tako napred, puna podrška!
dusa Odgovori
Čole je kralj. Profa za primer.
bog Odgovori
Toooo Čole!!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.