Komentara: 18
Pregleda: 5102
Foto

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

15.01.2023. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
Ekipa NTM "Čikerija" pobednik je 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. U finalu bila je bolja od pekare "Beli golub“, nakon izvođenja penala i zasluženo podigla pobednički pehar i osvojila nagradni ček od 250.000 dinara.
Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Finalnim danom spuštena je zavesa na 49. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Prvo mesto osvojila je ekipa NTM "Čikerija“ koja je nakon izvođenja penala slavila protiv pekare "Beli golub“ sa 4:3 (1:1), dok je treće mesto pripalo timu „Šeki enterijer Real impeks“ nakon trijumfa od 6:4 nad FK "Bačka”

NTM "Čikerija” je u prvom polufinalu slavila protiv FK "Bačke” sa 5:2 u prvom meču, dok je pekara "Beli golub” savladala “Šeki enterijer Real impeks” sa 4:2 u drugom, okršaju gde se sa tri pogotka istakao Vladimir Ilić.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbaluUsledio je revijalni deo gde su se predstavili budući šampioni, potom utakmica za treće mesto između  “Šeki enterijer Real impeks” i FK "Bačke”. Slavio je prošlogodišnji pobednik nad Bačkistima sa 6:4.

U finalnom meču snage su odmerili NTM "Čikerija“ i pekara "Beli golub“. NTM "Čikerija” je stigla do prednosti u završnici prvog dela, a strelac je bio Marko Gnjatović. U drugom delu nastavljena je borba na parketu. Ljubitelji malog fudbala koji su došli u velikom broju nestrpljivo su isčekivali novog pobednika. Neizvesnost  je trajala do kraja susreta. I dok su svi čekali zvuk sirene za znak da je meč okončan, pet sekundi pre kraja Nenad Vukelić je izjednačio 1:1, svojim pogotkom i doneo nadu Somborcima da preko penala mogu do naslova pobednika.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

U izvođenju penala sreća je bila na strani boljeg tima NTM "Čikerije” gde se na startu istakao golman Miloš Bjelica svojom odbranom, dok su njegovi saigrači uz smirenost svi bili precizni za konačnih 4:3 i osvajanje pobedničkog pehara.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Po okončanju finalnog meča uručeni su pehari za tri najbolje ekipe, ali i za istaknute pojedince. Pehar namenjen prvom strelcu turnira pripao Aleksandru Zolnaiću iz ekipe „Šeki enterijer Real impeks“ koji je postigao 19 golova. Titulu najboljeg igrača turnira poneo Nikola Vujičić iz drugoplairane ekipe pekara "Beli golub”, dok je za najboljeg čuvara mreže priznanje otišlo u ruke Milošu Bjelici iz pobedničkog tima.

- Finale je bilo dosta teško, ali mislim da smo zaslužili da pobedimo. Imali smo problema sa povredama igrača zbog nastupa na dosta turnira. Uspeli smo da iznesemo sve i na kraju pobedimo. Mi smo osvojili letnji turnir, sada i ovde podigli pobednički pehar. Momcima svaka čast na tome jer je prelepo biti prvi u svom gradu – kaže Marijan Tumbas, predstavnik NTM "Čikerije”.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Trofeje su uručili Sreten Damnjanović - predsednik Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković - sekretar Sportskog saveza Subotice i Nataša Aleksić - član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, dok je pobednički prelazni pehar i ček na iznos od 250.000 dinara pobedniku uručio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbaluNa kraju je, u ime organizacije, utiske za turnir sumirao Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

- Završen je 49. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Finale je kao i uvek bilo veoma uzbudljivo. Poslednjih nekoliko godina do poslednjeg minuta se ne zna kome će pripasti pobednički pehar, tako je bilo Ii sada gde je pet sekundi pre kraja izjednačen rezultat. Pobednika su odlučili penali. Lepo je što smo ponovo videli punu halu sportova, ali ono što je veoma bitno u sklopu ove manifestacije publici su se predstavili mališani, nade našeg fudbala kojima treba da se posveti pažnja. Veoma mi je drago što je ove godine bilo toliko ekipa koje su učestvovale, nadam se sledeće da će biti još više učesnika kada je na redu 50 po redu turnir. Pokušaćemo da nagradni fond bude i veći, jer već sada polako počinju pripreme za taj jubilarni turnir – rekao je Vuković.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

REVIJALNI DEO - Između polufinalnih I finalnih utakmica Novogodišnjeg turnira održan je revijalni deo gde su svoje utakmice odigrale buduće nade  FK  “Subotica“, Škole fudbala “Arena”, SU team” akademije i FK “Spartak”. “Arena” je pobedila “Suboticu” sa 1:0 pogotkom Filipa Sedlaka, dok je “SU team” slavio protiv “Spartaka” sa 2:1. Za Spartak je strelac bio Matija Matlak, dok je oba gola za pobedničku ekipu “SU team” postigao Vuk Došen.  Program su obogatile I članice plesnog studia “Stars” sa svojim plesnim tačkama.

Ekipa NTM "Čikerija“ pobednik 49. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Izvor: Subotica.com

Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja

Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finale, dodela pehara i medalja
Pogledaj ostale fotografije

Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan

Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan Mali fudbal: 49. Novogodišnji turnir - finalni dan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5102

Povezane vesti

Povezane teme

novogodišnji turnir u malom fudbalu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.