Komentara: 0
Pregleda: 1578
Foto

Edukativni kviz o ponašanju dece u saobraćaju održan u OŠ "Kizur Ištvan"

01.12.2023. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
U OŠ "Kizur Ištvan" danas je održan "Kviz o poznavanju saobraćajnih propisa" u okviru edukativnog projekta koji zajedno sprovode Dečje pozorište i Savet za bezbednost saobraćaja, a koji će obuhvatiti 24 škole na teritoriji Subotice. Kviz je namenjen najmlađim osnovcima - učenicima prvog i drugog razreda.
Edukativni kviz o ponašanju dece u saobraćaju održan u OŠ "Kizur Ištvan"

Okupili su se danas učenici prvog i drugog razreda OŠ "Kizur Ištvan" u fiskulturnoj sali ove škole, gde su im mladi glumci Dečjeg pozorišta na zanimljiv, njima blizak način predstavili saobraćajne propise, pozivajući ih da se aktivno uključe i učestvuju u programu, što su deca rado prihvatila a o čemu su svedočili osmesi na njihovim licima i razdragani usklici. Nakon skeča, usledio je kviz, na kome su učenici imali priliku da pokažu svoje znanje, i u kojoj meri su savladali saobraćajne propise. 

- U saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja napravili smo kviz, sa kojim ćemo obići sve osnovne škole u Subotici. Kviz je dvojezičan, sva pitanja su na srpkom i mađarskom. Sistemom eliminacije, pošto je kviz takmičarskog karaktera, doći ćemo do onih razreda koji su najbolje savladali ovu temu, ponašanje dece u saobraćaju. Ovo je, pre svea, edukativno, jer smo nažalost sedoci stradanja dece u saobraćaju, zbog njihove nedovoljne pažnje. Na ovaj način želimo da podestimo koliko je važno da deca nauče pravila saobraćaja - objašnjava Marta Aroksalaši, direktor Dečjeg pozorišta. 

Edukativni kviz o ponašanju dece u saobraćaju održan u OŠ "Kizur Ištvan"

Ovaj projekat započet je u oktobru, kada je kviz pripremljen, a plan je da do marta obiđe sve škole, kada bi trebalo da se održi veliko finale. 

- Bili smo u školi "10. oktobar", danas u "Kizuru", uskoro će i raspust, nakon koga ćemo pojačati dinamiku održavanja kviza, kako bismo završili od marta, kada očekujemo četvrtfinale, polufinale i finale. Finalno takmičenje se će održati u prostorijama "Dečjeg pozorišta", a pobednika očekuju vredne nagrade - dodaje Aroksalaši.

Edukativni kviz o ponašanju dece u saobraćaju održan u OŠ "Kizur Ištvan"Direktorka Dečjeg pozorišta podseća da je ovo treća godina zaredom otkako oni zajedno sa Savetom za bezbednost saobraćaja sprovode edukacije u školama. 

- Prve godine smo imali dve predstave, koje smo odigrali u svim školama, "Balada o crvenom, zelenom i jednoj zebri" i "Saobraćajna ljubavna priča". Prošle godine snimili smo 20 lutkarskih predstava vezanih za temu ponašenja dece u saobraćaju, a ove godine napravili smo kviz - kaže ona.

Izvor: Subotica.com
Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa Učenici nižih razreda OŠ "Kizur Ištvan" u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1578
Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost biciklista

Marta Aroksalaši Stamenković

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.