Komentara: 0
Pregleda: 2176

Edukacije u Biznis inkubatoru

14.05.2009. u 12:02h
Izvor: RTV Yueco
Edukacije u Biznis inkubatoru

Član Gradskog veća zadužen za privredu, otvorio je edukativni centar za preduzetnike, koji će funklcionisati u sklopu Biznis inkubatora. U ovom centru će se vršiti obuke za početnike u preduzetništvu, ali i za one koji su već vlasnici nekih preduzeća, a imaju nameru da se edukuju.

Prostorije Biznis inkubatora, popunjene su u potpunosti i nema mesta za nova preduzeća, pa je upravo iz tog razloga obezbeđena mogućnost edukacije za one privrednike koji nisu uspeli da dobiju prostorije u inkubatoru. U prvom programu edukacije učestvovaće 12 polaznika na srpskom i 12 polaznika na mađarskom jeziku, a lokalna samouprava će tim polaznicima obezbediti 50 odsto jeftiniju edukaciju, pa će prema tome obuka koštati 15 hiljada dinara.

Program edukacije obavljaće se po EBCL standardu, koji je najmoderniji i najnapredniji program edukacije u Evropi. Taj standard koriste i najveće kompanije kao što su Simens, Bajer ili Samsung. Nakon obuke polaznici polažu stručni ispit i dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

U Biznis inkubatoru su se i do sada obavljale obuke, ali samo za stanare inkubatora. Nakon EBCL obuka prvog stepena, u planu su i edukacije za drugi i teći stepen, a polaznici imaju prilike da se prijave do 1. juna.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2176
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.