• Pregleda: 4599

Edukacija osoba sa invaliditetom

Edukacija osoba sa invaliditetom

Petnaest lica sa invaliditetom sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje prošlo je obuku osnovne računarske obuke, koja je deo razmene edukativnih programa partnera u sklopu projekta LEARN. Projekat je realizovao Otvoreni univerzitet Subotica, a sufinansiran je od strane Evropske unije u okviru IPA prekograničnog programa saradnje Mađarske i Srbije.

Slavko Adamov jedan je od polaznika koji je završio kurs osnovne računarske obuke. Slavko kaže da je kod kuće već koristio računar, ali da mu je kurs dobro došao da nauči neke nove programe.

Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje poklonila je informatičku opremu i internet link koja se nalazi i prostorijama Udruženja lica sa invaliditetom, gde je kurs i održan. Licima koja su uspešno završila obuku dodeljeni su sertifikati.

Obuka je održana u okviru projekta LEARN realizuje Otvoreni univerzitet.

Kurs je trajao dve nedelje i održano je ukuono 24 časa. Polaznici su tokom obuke učili rad na programima Windows Word, Excel, i Internet.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
takac laslo Odgovori
od 2010 god. 2o. 09. datum , komisije,koja mi je radnu sposobnost procenila kao invalid 2. kat. prosla su po mom znanju dve edukacije, direktor SIZ a Gospodin Panic mi nesalje nikakvo obavestenje, kao ni Husar Ibolja. Uvredio se gospodin direktor, sto sam trazio duplikat , navodne lekarske komisije, koja je trebala biti od pet clanova, abilo je samo dva clana. 27. avgusta 2012 god me nazvao namoj kucni telefon, i revoltiran bio sto ja nemam poverenja unjegov izvestaj koji mi je poslao. kada sam mu rekao od koga sam saznao, ya broj clanova lekarske komisije, sto sam ja platio 15.000 din. nazvao je fasistickom metodom. Rekao mi je da sam ja vec napunio 60. god ida po njegovom msljenju nemam sanse ya zaposljavanje.Jako je zalosno sto su ovake osobe na vodecim funkcijama , koji otvoreno sire nacionalnu mrznju.
gestapovac , po direktoru! Odgovori
Po dole crveno obelezenom komentaru, ispada , da ja iznosim neistine podatke,( mada ja ti mogu sve zvanicno argumentovati) JA MORALNO I MATERIALNO STOJIM IZA MOJIH TVRDNJI!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.