• Pregleda: 2069

Edukacija nezaposlenih lica

Edukacija nezaposlenih lica

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je projekat ''Obučavanjem do posla: Novi moduli u okviru Edukativnog centra za obuku u profesionalnim i radnim veštinama''.

Reč je o projektu koji je od strateškog značaja za AP Vojvodinu, a realizuje se u sklopu aktivnosti Edukativnog centra za obuku nezaposlenih lica, čiji je osnivač Vlada AP Vojvodine. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta, koji ujedno predstavlja i strateška nastojanja resornog Sekretarijata jeste da dugoročno smanji nezaposlenost u pokrajini.

Obuka u okviru ovog projekta je besplatna i namenjena je proizvodnim zanimanjima - bravar, zavarivač, limar, zidar, armirač, stolar, betonirac, moler, rad na visinama, bagerista i osobe sa posebnim potrebama. Pokrajinski sekrertar Miroslav Vasin saopštio je da je izgradnja Edukativnog centra gde će se ove obuke sprovoditi u toku, kao i da se očekuje njegovo skoro otvaranje i početak rada.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Milan Odgovori
Dobro, ja sam zainteresovan za obuku. Kome da se javim i gde?
vip Odgovori
Džabe je to što si zainteresovana, moraš sam da vidiš i da ideš redom po upravama da pitaš svakog gde da se javiš za obuku. A na to ćeš dobiti odgovor nemamo pojma! E tako je to kod nas uvek i išlo. Jedno se priča a drugo radi i nikad se neće ispoštovati ono što se kaže do kraja. Ovo je samo da ljudima zamažu oči da oni rade nešto kao i uvek, ali naravno oni ni prstom od toga neće mrdnuti niti pomoći. I ako je besplatno onda će biti tako da moraš da znaš svaku reč od slova do slova da bi ti uništili mozak!! Kako god ne vredi danas ništa bez para!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.