Komentara: 6
Pregleda: 3015
Foto

Dvorište OŠ "Sonja Marinković" bogatije za 20 sadnica

22.04.2021. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Mlada stabla crnog bora, breze i lipe danas su zasadili đaci sedmog i osmog razreda OŠ "Sonja Marinković" u dvorištu škole, uz pomoć učenika drugog razreda Politehničke škole sa smera tehničar pejzažne arhitekture, kako bi na prigodan način obeležili Međunarodni dan planete Zemlje. 
Dvorište OŠ "Sonja Marinković" bogatije za 20 sadnica

Za ovu akciju, sadnice i mehanizaciju je obezbedio Pokret gorana Subotice, a kako je objasnio Pajića Bašić, direktor OŠ "Sonja Marinković", cilj je ozelenjavanje školskog okruženja i podizanje ekološke svesti učenika o značaju životne sredine, kroz praktičan rad i druženje.

- Želeo bih da se zahvalim direktoru Politehničke škole i deci koja su danas došla da ovom prelepom akcijom zasade stabla u našem dvorištu i učine ga još lepšim. Na ovaj način, ne samo da obeležavamo današnji dan, već učimo koliko je važno čuvati životnu sredinu i koliko je bitno voditi računa o tome - rekao je Bašić.

Dvorište OŠ "Sonja Marinković" bogatije za 20 sadnicaPo rečima Ise Planića, direktora Politehničke škole, akcija sadnje ima poseban značaj i za budućnost jer, kako je istakao, kada se posadi jedno stablo, pod njegovom krošnjom će se odmarati neke naredne generacije.

- Danas, na Međunarodni dan planete Zemlje, razmišljamo i delamo kako bi naš zajednički dom ulepšali i učinili ga srećnijim mestom za život i siguran sam da će dvorište ove škole jednog dana biti prelepi park - poručio je Planić.

Izvor: Subotica.com
Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe Akcija sadnje stabala crnog bora, breze i lipe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3015
Povezane teme

iso planić

oš sonja marinković

sadnice

dan planete

pajica bašić

sadnja drveća

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.