Komentara: 4
Pregleda: 3271

Dvogodišnjica City press room-a

05.05.2011. u 02:17h
Izvor: RTV Yueco
Dvogodišnjica City press room-a

Prošlo je dve godine od kako je u Gradskoj kući otvorena sala za press konferencije sa ciljem da novinarima olakša posao. Brz tempo života i brz protok informacija zahteva od novinara pojačanu produktivnost, ali i tačnost. Sala za press konferenciju ispunjava zahteve za brzu obradu vesti, kao i za razmenu informacija novinara iz različitih redakcija u gradu. Za dvestotine radnih dana, u City press room-u, održano je više od 100 press konferencija, što je statistički gledano, jedna press konferencija svakog drugog dana.

Dopisinica lista Blic, Biljana Vučković, jedna je od novinarki koja često odlazi u City press room, radi prikupljanja određenih informacija. Biljani često posluže računari koji su instalirani u zadnjem delu City press room-a, sa kojih putem interneta šalje svoje tekstove u beogradsku redakciju. Čak i kada nema organizovana press konferencija, Biljana kaže da često između dva događaja, ode da popije čaj, i eventualno završi započeti tekst.

City press room se nalazi u Gradskoj kući koja je centar političkih i drugih dešavanja. Osmišljena je tako da se uglavnom sve press konferencije organizuju na jednom mestu, koje ispunjava uslove, kako za štampane, tako i za elektronske medije.

Prema rečima gradonačelnika Subotice Saše Vučinića u vreme kada informacije imaju veliki značaj, i kada zbog brizine njihovog emitovanja često dolazi do nenamernih grešaka, veoma je bitno bilo obezbediti novinarima što bolje uslove kako se pomenute stvari ne bi često događale.

Novinarima su dostupne i različite vrste osveženja, kao što su topla kafa i čaj, sa čime se mogu poslužiti, bez obzira na to bila organizovana preš konferencija, ili ne.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3271
Povezane teme

Saša Vučinić

city press room

press room gradska kuća

Biljana Vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.