Komentara: 18
Pregleda: 11141
Video
Foto

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

01.01.2020. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Zabava na Gradskom trgu počela je dnevnim dočekom uz DJ Devianttona, nastavila se tamburaškim nastupom ansambla "Ravnica", koji je bio uvod u energičnu žurku koju je napravio Alen Ademović sa bendom. Ispraćaju stare godine na trgu prisustvovalo je oko dve hiljade građana.
Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

Tradicionalni dnevni doček poslednjeg dana u godini počeo je nešto kasnije nego prethodnih godina, oko 11 časova. Niske temperature nisu sprečile da se tradicija nastavi, pa su tako brojni ugostiteljski objekti uz prigodan program zagrejavali atmosferu za ulazak u 2020. godinu.

Doček na Gradskom trgu, u organizaciji lokalne turističke organizacije, odnosno samouprave, počeo je još u 13 časova performansom DJ Devianttona sa stranom elektronskom muzikom, nastavio se od 21 čas uz tamburaške izvedbe poznatih narodnih i zabavnih hitova.

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

Tamburaši su napravili odličnu uvertiru za nastup Alena Ademovića koji je širokim opusom interpretacija zabavnih, rok i narodnih pesama ali i sa nekoliko svojih prepoznatljivih hitova, energično nosio okupljene građane prema prelasku u novu deceniju.

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

Kao što to tradicija nalaže, u ponoć je sa prvim taktovima valcera "Na lepom plavom Dunavu" krenuo i spektakularan višeminutni vatromet, koji je samo na kratko prekinuo žurku na centralnom trgu, koja je trajala skoro do jedan čas iza ponoći.

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

Na trgu se služilo kuvano vino, što je mnogima dobro došlo da još više podignu raspoloženje, ali i da se ugreju u hladnoj novogodišnjoj noći i temeperaturi koja je bila oko nule. Sugrađani i drugi gosti našeg grada svih generacija pamtiće doček po lepim trenucima, dobroj zabavi i kvalitetnom druženju. Svečanom ispraćaju stare godine doprineo je i ambijent zimskog vašara i prisutnih izlagača.

Prema zvaničnoj policijskoj proceni na trgu je bilo oko dve hiljade posetilaca, a nisu zabeleženi veći incidenti, niti značajnije remećenje javnog reda i mira. Za razliku od policije koja osim pojačane kontrole vozača i obezbeđenja gradskih ulica nije imala puno posla, Hitna medicinska pomoć imala je pedestak intervencija tokom noći, na terenu i u stacionaru.

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

Zabeležene su i tri teže saobraćajne nezgode, ali bez smrtnih ishoda.

U nezgodi na putu za Stari Žednik, kod kružnog toka, juče nešto posle 15 časova jedno vozilo je nakon prevrtanja završilo na krovu, a vatrogasci su morali da seku vozilo kako bi izbavili povređenog vozača. Istog dana, oko 16,30 časova, desila se nova nezgoda kod "Abrahama", na putu između Palića i Hajdukova.

Dve hiljade građana ispratilo 2019. na Gradskom trgu

U trećoj saobraćanoj nezgodi, na Majšanskom putu, vozač je jutros oko 2 časa i 20 minuta izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stub el. rasvete i pri tome zadobio teške telesne povrede. Sve povređene osobe nisu životno ugrožene.

Kroz fotografije i video zapis sa Trga prenosimo vam deo atmosfere sa proslave. Snimak vatrometa u ponoć i kompletnog večernjeg programa dočeka pogledajate u nastavku, kao i u povezanim albumima ispod video zapisa.

Izvor: Subotica.com

Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend

Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend Novogodišnji koncert na Trgu - Alen Ademović i bend
Pogledaj ostale fotografije

Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica"

Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica" Novogodišnji koncert na Trgu - Tamburaški ansambl "Ravnica"
Pogledaj ostale fotografije

Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku

Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku Prednovogodišnja atmosfera u centru grada na dnevnom dočeku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 11141
Povezane teme

doček nove godine

doček na trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.