Komentara: 6
Pregleda: 3380

Dva jubileja OŠ "Matko Vuković"

14.02.2012. u 15:33h
Izvor: RTV Yueco
Dva jubileja OŠ "Matko Vuković"

Juče je Osnovna škola “Matko Vuković” je obeležila 120 godina od izgradnje centralne škole i 50 godina kako ova obrazovna ustanova nosi naziv Matka Vukovića. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji učenici škole,direktori škola kao i predstavnici lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, kao i generalna konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg.

Osnovna škola Matko Vuković izgrađena je 1892. godine. Školu su pohađali mnogi poznati tamburaši i imala je jednu od najboljih tamburaških sekcija. Oliver Dulić je 80-tih išao u školi i pohađao mnogobrojne sekcije.

Škola je juče obeležila dva jubileja. Predstavnici lokalne samouprave su istakli da je obrazovanje i vaspitanje veoma bitno u našem društvu i da škola nosi naziv po čoveku koji je bio antifašista i koji je dao svoj život u borbi protiv fašizma.

U okviru programa pokrajinski sekretar za sport i omladinu je uručio pohvalu i knjigu talenata učeniku VIII razreda Zdravku Pančiću koji je osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije. Matko Vuković je rođen 13. februara 1891. godine, na pustari Šebešić, koja je dvadesetak kilometara udaljena od Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3380
Povezane teme

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.