Komentara: 1
Pregleda: 1590

Dva aparata za zavarivače

24.10.2009. u 10:43h
Izvor: RTV Yueco
Dva aparata za zavarivače

Juče je osnovnoj i srednjoj specijalnoj školi "Žarko Zrenjanin" za obrazovanje dece sa posebnim potrebama nemačka kompanija "Linde Gas Srbija" iz Bečeja poklonila je dva aparata za zavarivanje koji će im omogućiti praktičnu nastavu.

U školi kažu da će ovaj poklon učenicima otvoriti lakši put do zanimanja varioca deficitarnog u Subotici. U subotičkoj školi “Žarko Zrenjanin” mladi se obrazuju u oblasti mašunstva i obrade metala, tekstilstva i kožarstva, kao i poljoprivrede i prerade hrane.Škola namerava da uvede i praktične programe za svoje štićenike u čemu će im donacija umnogome pomoći.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje je tražio način kako da pomogne školi, da pokrene program za osposobljavanje štićenika.U saradnji sa Vojvođanskim investicionim fondom, obratili su se nemačkoj firmi iz Bečeja, koja u Beočinu ima proizvodnju tehničkih i medicinskih gasova da pokloni opremu za zavarivanje, što je i urađeno.

VIP ima za cilj da podstiče priliv stranih investicija i da podršku razvoju obrazovanja i smanjenju nezaposlenosti.Donatori nisu želeli da komentarišu cenu poklona.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1590
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.